Bloger iz Dubaija nabrojao 12 razloga od kojih zastaje dah zašto treba posetiti Srbiju (FOTO)

Bio sam prijatno iznenađen, napisao je Džordž Rišan

  • 16

Bloger Džordž Rišan iz Dubaija posetio je nedavno Srbiju. Kaže da skoro da se nije uopšte obavestio o tome gde putuje i da nije znao šta da očekuje. Ali, bio je prijatno iznenađen, napisao je na svom blogu

KAKO AMERI VIDE NAŠU PRESTONICU: Njujork Tajms proglasio Beograd istočnoevropskim rođakom Berlina

- Nikada se nisam osećao toliko bliskim s prirodom. Ona ima poseban način da vam pokaže koliko ste mali u odnosu na nju - piše Džordž.

Sve ovo, kaže, ne bi bilo moguće bez njegovog srpskog turističkog vodiča Grade, koji je, osim što je ljubitelj prirode i poznavalac istorije.

1. Kafići i pekare: Uobičajeno je videti neka mesta i ulice krcate čak i radnim danima. Beograd ima neke od najudobnijih i najslađih kafića i pekara koje ste ikada videli.

A photo posted by George ~ Dubai (@gmr83) on

2. Maline: Ko ne voli maline?! Srbija je drugi na svetu uzgajivač malina, pa ih možete naći u džemovima, sokovima, alkoholnim pićima... Rastu i pored puta.

3. Vodopadi: U Srbiji ih ima koliko hoćete. Najbolje je da ih obiđete s proleća, kada ima i najviše vode.

A photo posted by George ~ Dubai (@gmr83) on

4. Kanjon Uvca: Nešto najveličanstvenije što sam ikada video. U Uvcu, na jugozapadu Srbije, žive 104 vrste ptica.

A photo posted by George ~ Dubai (@gmr83) on

5. Pešačenje: Nebrojeno je mnogo staza za pešačenje u Srbiji. U mnogim oblastima, šuma je toliko gusta, da ima opalog žutog lišća od prethodne godine koje se nije mrdnulo.

A photo posted by George ~ Dubai (@gmr83) on

6. Pećine: Mnogi kanjoni u Srbiji su prepuni pećina, a mnoge među njima nisu istražene. Posetio sam jednu u kanjonu Uvca - ledenu pećinu, koja me je "oduvala". U nju možete ući jedino čemcem i uz pratnju vodiča.

A photo posted by Kajdocsi Tamas (@kajdocsi) on

7. Kuća na reci: Verovatno ste videli ovu sliku, ali niste znali gde je slikano. Pa, takođe u Srbiji. Izgrađena je 1968. godine na reci Drini kod Bajine Bašte.

A photo posted by George ~ Dubai (@gmr83) on

8. Arhitektura: U Srbiji se prepliću uticaji Turske i Austrougarske, a ovo je očigledno u tome kako se arhitektura menja zavisno od toga u kojoj ste oblasti. Moja omiljena mesta za posmatranje arhitekture su Subotica i Novi Sad, koji me podsećaju na Barselonu i Briž.

A photo posted by George ~ Dubai (@gmr83) on

9. Tvrđave i manastiri: U Srbiji ima mnogo tvrđava i utvrđenja, a mnoga od njih su dobro očuvana ili se renoviraju. Uobičajeno je videti i manastire izgrađene unutar tvrđava je rsu često funkcionisali kao nezavisni gradovi.

A photo posted by George ~ Dubai (@gmr83) on

10. Vino: Srbija proizvodi i vino i to veoma dobro vino! Možete da obiđete "vinsku rutu" i istovremeno da istražujete zemlju. A ako vas zanima nešto jače, definitivno treba da probate rakiju.

A photo posted by Vinarija DeLena (@vina_delena) on

11. Nacionalni park Tara: Mnoge divlje životinje žive na Tari, uključujući tu braon medvede, vukove, divokoze, jelene, risove, vidre...

A photo posted by WWF in Serbia (@wwfserbia) on

12: Muzej vazduhoplovstva: Smešten odmah pored aerodroma, muzej poseduje više od 200 letelica uključujući i avion koji je oboren tokom NATO bombardovanja 1999. godine.

A photo posted by George ~ Dubai (@gmr83) on

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • џошуа

    25. januar 2017 | 18:26

    Живела Србија!

  • Ana

    25. januar 2017 | 21:41

    Da, to je vidjenje jednog iskrenog čoveka, kome je, eto, Srbija prirasla za srce. Zat mi treba da radimo na promociji banja, Djavolje varoši, Medijane, Caričinog grada, Romulijane, Kopaonika, Zlatibora, Rudnika.... i mnogih lepota naše male Srbije. Mi, njeni gradjani. Toliko možemo, gde god da smo.

  • Dejan

    25. januar 2017 | 20:11

    A sta tek nije video...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA