Svakodnevno unosite vitamin C - ali evo šta može da vam se desi ako preterate!

U sezoni prehlada i gripa, preporučuje se unos svežeg voća i povrća, ali i tableta bogatih vitaminima. Međutim, da li je moguće preterati s vitaminom C?

Komentari

  • Farmaceut

    30. januar 2017 | 20:35

    Ne znam ko je ovaj doktor Sefer, ali znam ko je Linus Pauling, naucnik koji je dobio 2 Nobelove nagrade i koji je zagovarao uzimanje visokih doza vit C. Njegova izjava: “ Kada bi većina ljudi na svijetu uzimala 5 do 10 grama askorbata dnevno, doživjeli bi duboku starost u najboljem zdravlju.” I sam je to radio i dozivio starost od 96 god. Drugo, studija koju su sproveli naucnici sa Harvarda nad 85.557 ispitanika je pokazala da Vit C ne uzrokuje nastanak bubreznih kamenaca. I to nije jedina studija... Ovakvi „strucnjaci“ koje novinari navode, su cesto ili placeni da ovako misle i zbore, ili su skolovanjem indoktrinirani da sire ovakve mitove koji su odavno demistifikovani...

  • Pedja

    29. januar 2017 | 10:36

    Višak vitamina C organizam izbaci i nema rizika. Farmaceutska industrija, čitaj mafija, to sigurno ne propagira kako bi bilo sto vise bolesnih radi bolje prodaje lekova. Cak se i neki lekovi koji su dali dobre rezultate ukidaju i proizvode slicni ali manje efikasni.

    • 29. januar 2017 | 14:14

      Nadin

      @Pedja

      Pusti sada mafiju -čoveku je potrebno dnevno vitamina C samo koliko ima npr.jedna jabuka,jer vitamin C ima svojstvo da grupiše čestice peska u bubrezima, i da stvara zato kamen,itd.itd. Vitamin A ( šargarepa i sva narandžasta voća i povrća. ....)su najvažniji za zimsku sezonu,pored već pomenutog vitamina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA