≫ 

Ako čujete da pilot u avionu izgovara ove reči - spremite se za najgore

Iako je letenje avionom mnogo bezbednije od vožnje automobila, postoje određene stvari koje bi prestravile putnike - kada bi ih saznali

  • 4

Iako je putovanje avionom jedan od najbezbednijih vidova transporta, mnogi ga se i dalje plaše jer se nalaze nekoliko kilometara u vazduhu i njihov život se nalazi u rukama pilota i stjuardesa.

Evo šta će se dogoditi ako u avionu ostavite upaljen mobilni telefon

Čim uđete u avion, stjuardesa već zna jednu jako važnu stvar u vezi sa vama - evo i koju!

Ipak, ti piloti daju sve od sebe da zaštite putnike od mogućih situacija koje bi ih prestravile ili ugrozile život.

Sigurno se pitate koje su to tačno situacije?

Zahvaljujući iskrenim pilotima, sada imamo odgovor na to pitanje.

Foto: Profimedia/Caters News Foto: Profimedia/Caters News

Jedna od najstrašnijih situacija koje putnici nisu bili svesni dolazi od pilota koji je uzleteo sa jednim neispravnim izvorom kiseonika - ljudi ne mogu da dišu na visini od 7.5 kilometara, a avioni uglavnom imaju tri izvora kiseonika. Ali to nije bilo sve.

"Kada smo dostigi visinu od 7.5 kilometara osetio sam kako mi nešto isisava kiseonik iz pluća. Pokušavao sam da udahnem, ali nisam mogao. Moja pluća su se brzo praznila.

Istog trenutka sam stavio masku za disanje. Ovo je prva stvar koju svaki pilot mora da uradi jer bez njega nema ko da pilotira i svi u avionu umiru.

Odmah potom sam proglasio uzbunu i počeo da spuštam avion. Na svu sreću, nismo odmakli daleko i vratio sam se na aerodrom sa kog smo poleteli".

Drugom pilotu se desilo da naleti na jato ptica.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

"Proleteli smo kroz jato ptica na poletanju. Sve je bilo u redu. Ništa nismo udarili ali su stvari mogle da se završe mnogo gore. Mislim da putnici nisu ništa primetili, ali nama je adrenalin skočio preko svake granice".

Neki su preživeli i udar munje.

"To je bio užasavajuć trenutak. Prestravio sam se, a ni radar nije radio neko vreme nakon udara".

I jedan veoma važan savet za kraj:

"Ako vam kapetan kaže da budete mirni jer avion prolazi kroz turbulenciju, onda vas očekuje malo turbulencije. Ali ako tu rečenicu završi tako što osoblju aviona kaže da se vežu, onda ste nagrabusili".

Na svu sreću, ovo se dešava veoma retko.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • С С С С

    31. mart 2017 | 09:20

    Будалештина. Сваки лет који сам имао било је турбуленција и аутоматски уз најаву турбуленција је речено да се путници вежу.

  • Rile

    1. april 2017 | 01:24

    Glupost ja sam prolazio kroz turbulenciju po 15-20 min i uvek je bilo da pilot najavi da se vezemo i hvala bogu na svu sreću nikad se nije ništa loše desilo

  • BASA

    1. april 2017 | 17:53

    Neki put , Kapetan , objavi putnicima da se ulazi u zonu nemirnog leta ! Obavezno ksbinsk osoblje dobije informaciju od " Kapetana , Perser aviona , objavi putnicima , kabinsko osoblje prolazi kroz kabinu , proveravaju da li su putnici vezali pojaseve , ispravili naslone sedista ! Proveravaju da li je sve u kabini bezbedno i posle takve kontrole , raportiraju kapetanu da su kabina i posada spremni za ulazak u zonu turbulencije !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA