≫ 

Ovo je najbezbednije sedište u avionu - a ovo najopasnije

Uvek tražite ovo mesto kada kupujete avionsku kartu... za svaku slučaj

  • 5

Avionski prevoz važi za najsigurniji i najbrži prevoz s jednog kraja sveta na drugi. Štedi nam vreme, koje je uglavnom ograničeno, pa nam je svaki minut važan. I ono što je važno, veoma je udoban.

Ovo su najlepše stjuardese na svetu - evo na kom su mestu NAŠE! (FOTO)

Evo zašto uvek morate da imate so i biber kod sebe kada putujete

Istraživanjem nesreća putničkih aviona u kojima je bilo i preživelih putnika, došlo se do jednog zanimljivog zaključka kada su sedišta u avionu u pitanju.

Foto: flickr/hoyasmeg

Foto: flickr/hoyasmeg

Putnici koji su sedeli u blizini repa aviona imaju 40 posto više šanse da prežive nesreću. Sedišta u zadnjem delu aviona, iza krila, imaju stopu preživljavnja 69 posto, a u delu ispred krila ona iznosi 56 posto. Prednji deo ima stopu preživljavanja 49 posto, otkrili su analitičari.

Drugo istraživanje iz 2015. pokazalo je da srednja mesta u zadnjoj trećini aviona imala su manju stopu smrtnosti (28 %), od mesta u srednjoj trećini kabine. Ovaj deo je imao stopu smrtnosti 44 posto.

Nemate preteranog razloga da brinete i da se opterećujete statističkim podacima. Nesreće se ipak ne dešavaju često, na sreću. Ono što možete da učinite je da pažljivo slušate o merama opreza i  da ih poštujete.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA