Vreme čitanja: oko 4 min.

Šta sve nude bolje snabdevene farbare

A. V.

Vreme čitanja: oko 4 min.

Ako ste odlučili da sagradite novi stambeni objekat, kuću ili poslovni objekat, bitno je da znate kako najbrže da nabavite sav neophodan građevinski materijal za završne radove, i to po što povoljnijim cenama

  • 0
krečenje, žena kreči, sam svoj majstor, farba, renoviranje stana Foto: Shutterstock

Takođe, ove informacije su vam od značaja kada se bavite preuređenjem ili renoviranjem prostora. Gde nabaviti sav materijal koji vam je neophodan za vaš poduhvat? Odgovor je jasan – u dobro snabdevenoj farbari.

Svojim kupcima farbare nude širok asortiman proizvoda iz različitih kategorija. Pre svega, tu su sve vrste boja i lakova u koje spadaju na primer: unutrašnje boje za zidove, fasadne boje, farbe za metal, boje i lakovi za drvo i drvene površine, lakovi, emulzije, zaštitni premazi i još mnogo toga. Naravno da su farba ili boja prve asocijacije kada se pomene farbara, međutim farbare imaju daleko raznovrsniju ponudu.

Cilj je da se postigne to da svaki kupac može na jednom mestu da nabavi sve što mu je potrebno za završne radove u građevinarstvu, i na taj način štedeći i novac i vreme. Zašto obilaziti više različitih prodavnica ako u farbari imate sve što je potrebno? Isto tako, nije vam uvek neophodan precizan i potpun spisak potrepština kada idete u nabavku pred početak završnih radova zato što ćete na licu mesta videti i nešto što ste možda u startu zaboravili. Tu je stručno i ljubazno osoblje u farbari, koje će vam dati sugestiju u vezi sa nekim proizvodima koji se obično kupuju u kompletu kako bi posao mogao uspešno da se obavi. Često se dešava da ih kupci pitaju da ih podsete da li im je još nešto potrebno. Na spisku stoje boje, četke, valjci, posude – a da li ste se setili da treba i da kupite zaštitne trake i najlon kojim ćete obložiti nameštaj i ostale površine dok, na primer, krečite stan? Na svu sreću, farbare imaju sve što vam je potrebno, te ne morate tražiti dalje.

Građevinski radovi koji spadaju u takozvanu suvu gradnju sastoje se od puno elemenata i detalja koji su neizostavni. Proizvodi koji tu spadaju su na primer: rigips ploče, profili, lajsne, glet mase, mase za fugovanje, šrafovska roba, alat, materijal za vodovod i kanalizaciju, lepkovi za fasadu i keramiku, kablovska roba i još mnogo toga. Jasno je koliko je važno odabrati dobro snabdevenu farbaru koja nudi sve ove proizvode, uz uslov da budu proverenog kvaliteta i da su cene povoljne. U boljim farbarama asortiman je odabran upravo iz razloga da se kupcu može garantovati kvalitet. Prodavci znaju da dobra preporuka stvara poverenje kupaca, koji će se u odabranu farbaru uvek vraćati. To znači da je neko stručan u farbari već napravio dobru selekciju, koju prolaze isključivo proizvodi koji zadovoljavaju visoke standarde kvaliteta.

Farbare svojim kupcima nude i uslužno mešanje boja koje se radi pomoću posebnih mašina. Cilj je da se dobije kompjuterski precizna nijansa prema broju u katalogu. Na taj način, u ponudi je veoma veliki broj nijansi svih boja. Taj broj je toliko velik, da one slične ljudsko oko ni ne razlikuje, ali mašina ih precizno izmeša, tako da ste uvek sigurni da ste dobili tačno tu nijansu koju ste tražili. Ovo je veoma značajno kad treba da dokupite farbu koje vam je ponestalo. Neophodno je da znate tačnu šifru, tj. oznaku željene boje. Oko može da vas prevari i ako birate boju otprilike, može da se desi da vidno promašite. Međutim, kompjuter ne greši. Za uslugu kompjuterskog mešanja boja obratite se farbari. A kako do njih najbrže doći i naći onu koja vam je u komšiluku? Jednostavno. Na veb-sajtu mirandre.com nalaze se sve bolje farbare na jednom mestu, gde možete saznati sve o njima, adrese, telefone, kako do njih doći i upoznati se sa asortimanom tj. pojedinačnim proizvodima. Ako kupujete veće količine robe, mnoge farbare vrše dostavu svojim vozilima.

Što se tiče planiranja redosleda poslova, logično je da prvo osmislite projekat, angažujete ekipu majstora, a tek nakon toga odlazite u odabranu farbaru u nabavku materijala. Međutim, predlog je da u ovaj plan, tj. redosled unesete još jednu tačku i da je stavite na početak. Kada želite da renovirate stan, gde nalazite inspiraciju? Dopadne vam se nešto što ste videli usput, na inspirativnoj fotografiji, video zapisu ili se lično nađete u nekom prostoru gde primetite boju zida koja vam se veoma sviđa. Zar ne bi bilo korisno da nadahnuti inspiracijom i idejama prvo odete u farbaru. Tu ćete se raspitati kakve se sve vrste boja i zidnih obloga nude. U farbarama postoje i uzorci na kojima vidite kako neka boja uživo izgleda, kakva je njena tekstura i ujedno saznate da li je laka za održavanje. Zidovi, koje možete prebrisati vlažnom krpom ako se isflekaju, veoma su praktični. Umesto običnih boja za zidove, možete se odlučiti za nešto inovativno, što je ujedno i lepo i praktično. Sve što vidite u farbari, poslužiće vam kao direktna inspiracija kako da osmislite prostor koji preuređujete. Saznaćete i cene, te osmisliti projekat koji se uklapa u vaš predviđeni budžet.

Srećna kupovina!

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA