Đaci u Srbiji nekada su najviše želeli da uče ruski, a danas pored engleskog svi žele da slušaju ovaj strani jezik

Interesovanje za taj jezik raste iz godine u godinu

Komentari

  • stvarno?

    28. oktobar 2019 | 14:58

    ruski ti definitivno ne treba ,osim ako nemash nameru da poslovno saradjujesh sa rusima ili tamo zivish. engleski je potreban jer je svet prihvatio asimilizaciju i pokoravanje od strane amera. koji strani jezik uche ameri i englezi? ja sam engleski malo neshto nauchio preko filmova ali chak ni to malo ne pricham kad sam u inostranstvu. razlog? pa mrzim i amere i engleze. pored toga shto znam nemachki , italijanski, bugarski uzivam da se sporazumevam na srpskom. srpski+ mimika+ folklor + stranac koji zeli da komunicira je zagarantovan uspeh da svi tvoji prijatelji i familija koji su s tobom se smeju do ludila, stranac se preznoji a ti mu se kasnije zahvalish i pozovesh na pice.ameri i englezi su glupi da bi uchili strane jezike. vecina i ne zna koliko drzava chine ameriku. a na nemoj karti ne znaju nishta, chak ni od prilike gde je njihova drzava.

  • Aca Bg

    8. maj 2019 | 14:54

    Engleski jezik mora da se zna jer je on najbitniji za komunikaciju na svetu. Mnoga zanimanja traže znanje engleskog, a u koju god stranu državu da odete a ne znate njen jezik, sporazumevaćete se na engleskom. Opšte poznate činjenice. Što se ostalih stranih jezika tiče, uglavnom sve varira od škole do škole, svaka valjda sama odlučuje koji strani jezik će deca učiti osim engleskog. To važi za osnovne škole. U srednjim se pored engleskog uglavnom nude nemački, francuski i ruski.

  • Mare1

    8. maj 2019 | 13:25

    Zato sto su ti samo ponudjeni,nema Ruskog ni Kineskog.Da ima deca bi birala vecinom, Kineski,Ruski pa i nemacki.Za sada su ponudjeni samo francuski i nemacki pored nametnutog engleskog ....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA