• 5

Kako da za tren oka napravite zdravi domaći čips čiji ukus nećete moći da zaboravite

Kada savladate ovaj recept, zaboravićete na masni, kalorični čips sa veštačkim sastojcima koji ste do sada kupovali

  • 5

Ako ste ljubitelj čipsa, možete ga i sami napraviti tako da bude još ukusniji i mnogo zdraviji od onog koji kupujete u prodavnici. Sve sastojke koji vam trebaju da biste ga spremili već imate u kući, a recept koji sledi možete menjati i usavršiti po svojoj želji, tako što ćete mu dodati začine koje najviše volite, piše Healthandstyle.

Ova količina dovoljna je za četiri osobe, a priprema traje samo 15 minuta, uz dodatnih 12 minuta pečenja u rerni, što je manje od pola sata posla.

Potrebni sastojci:

  • 200 grama krompira
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika svežeg ruzmarina, sitno iseckanog
  • 2 čena belog luka, usitnjena
  • so

Način pripreme:

Zagrejte rernu na 200 stepeni Celzijusa. Krompir detaljno operite i isecite ga na tanke kolutove.

U činiji srednje veličine pomešajte maslinovo ulje, ruzmarin i beli luk, pa umočite kolutove krompira u mešavinu, a onda ih poređajte u pleh koji ste prethodno posolili tankim slojem soli.

Pecite na sredini rerne 12 minuta dok kolutovi ne dobiju zlatnobraon boju i ne postanu hrskavi.

Izvadite čips iz rerne i pustite ga da se ohladi pre nego što ga poslužite.

Služite sa umakom po želji ili bez njega.

V. T.

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    Znate li u cemu je tajna cipsa? Tajna je u tome sto tako iseckani sitno krompir mora da prenoci, da sav skrob izadje iz njega ,on postaje lagan i nelepi se i bude isti ko onaj u radnji

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima