• 1

Pile na soli, brz ručak za vrele letnje dane: Recept koji može da napravi i početnik u kuhinji

Uz sezonsku salatu, obrok je gotov za tili čas

  • 1

Kad krenu letnje vrućine, domaćicama je najteže - da bi pripremile obrok za porodicu moraju da se "kuvaju" pored šporeta barem sat vremena. Zato je najjednostavnije da se opredele za jednostavne recepte koji neće tražiti od njih takvu žrtvu.

Jedan od takvih recepata je i pile na soli. Za pripremu je potrebno svega nekoliko minuta, a dok se pile peče u rerni trebalo bi samo napraviti sezonsku salatu i ručak je gotov.

Sastojci:

  • pile
  • so

Priprema:

U tepsiju stavite pek papir, pa ga obilato pospite običnom kuhinjskom solju. Na so spustite pile (celo ili u komadima), pa tepsiju stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni i pecite pola sata. Zatim izvadite tepsiju iz rerne, okrenite pile i vratite tepsiju u rernu da se peče još 20 minuta.

Ako brinete da će meso biti preslano - grešite. Piletina će imati divnu hrskavu koricu, a meso će iznutra biti sočno i ukusno - čak ćete možda morati da ga dosolite ako volite slaniju hranu.

Poslužite piletinu uz sezonsku salatu.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sara

    Pekla sam pile po ovom receptu i bas je super ukusno

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima