Komentari

 • sloboda

  Koji miraz. Kada se to izgovori onda tu zavrsava ljubav i postovanje. Covek je postupio kako i jedino tteba i sreca sto ga je cerka poslusala. Kome ce roditelji dati nego svojoj deci al deca sami treba da rade i stvaraju pa ce im se i dodati

 • Lelka

  Kada su moji otac i majka, oboje fakultetski obrazovani, pravili veridbu, '69. godine proslog veka, tatin otac je trazio da prijatelji, mamini roditelji, daju miraz, iako je mama bila jedinica, a samim tim i jedina naslednica u buducnosti svega sto su njeni roditelji posedovali. Deda po ocu je zahtevao da mamini roditelji docekaju svatove, plate muziku, spreme darove i opreme kompletno dve sobe, pocevsi od namestaja, zavesa, lustera, pa do posteljine, jastuka, jorgana, cilima, posudja, escajga itd. Da bi finansirali sve ovo i uz to jos 22 dukata i nov automobil, mamini roditelji su, pored novca koji su imali, morali da prodaju i tri hektara najbolje zemlje. Samo 4,5 meseca posle svadbe, moji roditelji su od tatinog oca i macehe, preko posrednika i svedoka iz familije, obavesteni da se od njih zahteva da se u najkracem roku isele iz tatine rodne kuce, inace ce biti odjavljeni iz domacinstva. Mama i tata se tada doseljavaju kod maminih roditelja, gde smo se brat i ja kasnije rodili i gde zajedno zivimo do danas. Iz tatine kuce nisu poneli ni lonce. Sve svoje stvari (svoj miraz) moja majka je videla 3 godine kasnije, kada su ona i tata odneli babine tatinoj sestri po ocu, koja se u medjuvremenu udala i porodila. Miraz moje majke, koji su joj poklonili roditelji, tatin otac i maceha spremili su svojoj kcerki.

 • Vosa

  Dobro je uradio. Sreca da su pajvani trazili tajni razgovor

 • R

  Bravo! Tajni razgovor, sve jasno unapred, od tog braka nebi bilo nista.

 • Peki

  Bravo tata.metlu u ruke i izmetlaj gospodina .Kamo srece da sam i ja svog dok je bio ..buduci..zet

 • Pp

  Verovatno su u pitanju muslimani.

  • Mimi

   @Pp

   Ne mora da znači, primitivaca ima svuda

  • Lelija

   @Pp

   Kod muslimana je sasvim suprotno, mladozenja daje miraz nevesti, kao obezbedjenje u slucaju razvoda. Kod serijatskog braka, visina miraza o kome se postize dogovor zavisi od materijalne mogucnosti mladozenje i njegove porodice.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima