Doktorka upozorava: Nema opravdanja za batine, ali novi zakon o zabrani udaranja dece će oštetiti dobre roditelje i mališane

Postavlja se pitanje - ko će da prijavljuje roditelje - možda neka starija deca ili deca koja su u tom trenutku ljuta na roditelja, ili zaista zlostavljana deca!?

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika MIRKA
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • V

    13. april 2019 | 13:36

    Roditelji su me tukli uvek kad sam zasluzio HVALA IM NA TOME TREBALI SU MNOGO VISE.

  • MIRKA

    12. april 2019 | 16:37

    Smatram da je bolesno misliti,da ce iko metodom batina vaspitati dete!Dete nije dzak za udaranje da bi mu se nesto dalo do znanja ili mu se ukazati sta je dobro a sta ne.Veliki sam protivnik vrsenja sile prema detetu koje vas bezuslovno voli,zato imajte vremena i strpljenja da svom detetu objasnite sta je lose a sta dobro za njega.Dete ce tada imati poverenja u vas,videti u vama zastitnika i podrsku.Osetice vasu ljubav i brigu za njegovu bezbednost.I znace da sve moze da vam kaze!Batinama se stvara strah,revolt,i nepoverenje.Zato vas deca lazu i nemaju poverenja u vas.

  • Ana

    11. april 2019 | 22:39

    Glavni problem je nedoslednost u pravilima i zabranama i emocionalna nedostupnost mnogih roditelja, da ne govorim o onima koji nemaju intelektualne kapacitete da budu vaspitač jednog krhkog bića. Takvi prilaze detetu kao biću nižeg reda koje ne razume,ne razmišlja i ne oseća. Dete je onakvo kakav ste mu vi uzor i koliko vremena i energije uložite u njega. Ako vi kad se s posla vratite prilegnete na telefon, kukate, žalite se,istresate svoj bes na njega, a detetu tutnete tablet nema od tog deteta ništa i takvi roditelji mlate decu jer su nemoćni, nemaju deugog načina da ga vaspitaju, a sopstvene mane vrlo brzo uočavaju kod dece, ali sebe ne analiziraju. Deca roditelja koja se zaista s ljubavlju bave njima jako brzo napreduju u govoru i u svim drugim veštinama. Rano skinu pelene, socijalizovana su i vrlo miroljubiva prema drugoj deci. Radeći kao pedijatar sam upoznala svakakve vrste roditelja. Na osnovu deteta odmah vidim koliko se roditelji njemu posvete. Imamo decu starosti dve godine koja nemaju ni 5 reči. A i one koji u toj starosti sklapaju rečenice od po 6-7 reči čak tri jezika, mamin jezik,tatin jezik i jezik države u kojoj žive. I to ne zavisi od toga koliko roditelji rade. Poznajem devojčicu od nepune dve godine, čiji su roditelji veoma zaposleni,ali izuzetno posvećeni njoj, posle posla nema telefona,oni se igraju i čitaju. Mala je bez pelena od 14.meseca, priča 3 jezika,recituje pesme na srpskom, oblači se i obuva sama,osim majice,nju još ne zna, boji, pravilno drži olovku, sama jede i pije. Nikad je nisu udarili,nikad ton povisili. Ima sestru staru 13 godina, predivno dete,nije delikvent kako ljudi,vidim, ovde komentarišu misleći da ako ne batinaš dete da izrasta u narkomana.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA