≫ 

Ekskluzivna ispovest Sare Prelević: "Rekli su mi da ćerke ostavim u domu i nastavim život"

 ≫ 

Sara Prelević sa dvadeset godina postala je majka dve preslatke devojčice Irme i Ilde, a taj trenutak joj je promenio život na nekoliko načina, ali i nju samu - one su rođene Daunovim sindromom. Iako su je mnogi savetovali da devojčice ostavi u domu za nezbrinitu decu, Sara je svoj život posvetila njima. Nedavno je rodila i devojčicu Inu, koju Irma i Ilda obožavaju.

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Snežana

    10. maj 2020 | 01:10

    Prosto ne razumijem, da pojedini ljudi mogu biti toliko pakosni i neobrazovani. Odakle vam ideja da Sara nije radila prenatalne testove? Naravno da ih je radila. Pošto nijesu pokazali sumnju, a nije bilo ni genetičke predispozicije, amniocenteza nije rađena(ona nosi rizike po plod, pa se radi samo u slučajevima povećanog rizika).Mada iskreno ovi testovi koji otkrivaju prisustvo Daunovog sindroma, uopšte nijesu mjerodavni. Postoje i mnogo razvijenije zemlje od naše, pa se i u njima rađaju djeca sa Daunovim sindromom-prosjek u svijetu je na oko 700 živorođene djece, jedno se rađa sa Daunovim sindromom. Znači ni da najsavremeniji testovi nijesu sto posto sigurni. U protivnom ne bi se rađala djeca sa Daunovim sindromom, jer sumnjam da bi se neka žena na to odlučila(ili rijetko koja).Ako se djeca rode takva, onda je nehumano odbaciti ih. I prosto ovu ženu obožavam i ako se lično ne poznajemo...

  • Snezana Milenkovic

    27. oktobar 2019 | 12:17

    SVAKA CAST! PRATIM SARU I NA INSTAGRAM! NJENE DEVOJCICE SU TAKO MILE! JA IMAM DETE KOJE IMA DG:ADHD. IMA ONIH I KOJI GA PRIHVATAJU I KOJI GA NE PRIHVATAJU. TO JE SAMO LJUDSKA KULTURA.I JA SAM BUKVALNO OD SKOLE DO SKOLE ISLA I MOLILA DA GA PRIME ALI NISU HTELI. DOK ME JEDNOG DANA IGROM SLUCAJA NIJE POZVALA KOMSINICA KOJA VOLONTIRA U SKOLI KOJA NAM BAS I NIJE BLIZU,ALI ETO ZARAD DETETOVOG BOLJITKA COVEK I NA KRAJU SVETA IDE. NIKO U ZIVOTU NE ZNA STA CE DA MU SE DOGODI. DANAS SI TU, SUTRA NISI. ZATO TREBA UVEK I SVAKO DA SE ISPOSTUJE. A NAJVISE DECA! ONA NISU KRIVA NI ZA STA!!!

  • S.Siegrist

    26. oktobar 2019 | 23:27

    Sve sto ovaj zivot cini,su nasa deca,zelje za zdravljem njih i naseg,da bi smo mogli da ih vodimo kroz zivot.Ova mlada majka nije digla ruke u svojih 20 tak godina od svoje dve cerke.Ja se divim njenoj hrabroscu da se bori sa dve bolesne devojcice sa tako malo godina,hrabro je preuzela brigu o SVOJOJ deci.Majka je Majka!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA