≫ 

Možda me je otac napravio, ali se zbog njega umalo nisam ni rodila - zato ga danas ne želim u životu

 ≫ 

Danas se obeležava Svetski dan borbe protiv nasilja nad ženama, a ovu priču morate pročitati i ne dozvoliti da se o tome ćuti.

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Mire

    25. novembar 2019 | 19:25

    Nisam mogao da ostavim komentar danas, pa da probam sad. Ukratko, upoznali se i posle dva meseca veze ušli u brak. Devet meseci dok je bila trudna bila u braku, mesec dana pošto se porodila vratila se kod njenih i podnela zahtev za razvod. Da ne ulazim u detalje, razlog za razvod je to što joj se može i što je zakon na njenoj strani, pa je zato kasnije da bi imala i čvršći razlog za razvod me lažno prijavila za zlostavljanje i uznemiravanje a kao svedoke navela sestru i majku koje su bili glavni zagovornici našeg razvoda. Pošto je tad meni sve to bilo novo i nezamislovo i dok sam došao sebi od šoka, prošlo je sedam godina odkako nisam video svoju ćerku. E sad što se tiče centra za socijalni rad mogu da kažem da su tamo sve šupljoglavci koji se ne brinu za dobrobit deteta već sude po ustaljenom pravilu: "Otac je uvek krivac za loš brak". Iako sam ja njima rekao da zbog lične bezbednosti i iz straha da me ponovo lažno ne prijavi za zlostavljanje ne smem da idem kod nje u kuću oni su doneli takvu presudu da moram da idem . Kad sam na sudu rekao to isto, sudijnica mi je rekla ti se žali. I evo prošlo je sedam godina od tada, verovatno će i moja ćerka isto misliti o meni, verovatno glave pune lažima od strane njene majke i tetke koje su je i odvojile od mene.Da se žalim na sudu nemam kome u centru verovatno bi bilo gore, i verovatno bi napunile glavu ćerki da ću je oteti i da je majka više neće videti i ko zna kakvi još lažima. Možda se i društvo za zaštitu žena okomi na mene.

  • Gera

    25. novembar 2019 | 11:06

    Vidi te, ja sam u komsiluku pre izvesnog vremena imao slucaj strasne tragedije. Covek i zena dugogodisnji brak, dvoje dece. On dobar covek, posten, vredan, ona manje vise kao i svaka komsinica, mada se o njoj pricalo da voli da sara njemu iza ledja. Pre par meseci covek nestao na par dana, navodno odputovao kod neke rodbine dok ga nisam sreo na ulici tad mi je i rekao da je dosao po stvari i da se razvodi, da njegova deca ustvari nisu njegova, da gleda kako da sto brze prodje taj period razvoda da ne muci ni decu ni sebe. Pre nesto vise od mesec dana isti covek se obesio, dok za nju kolaju prica, licno nisam vidio da je nasla novog ljubavnika. Dakle, on jadan se obesi zbog toga sto mu je neko zivot upropastio, dok ona izleda nastavi kao da nista nine bilo. Mnogi kad bi se nasli u slicnoj situaciji prica bi se verovatno daleko tragicnije zavrsila, ali vidite u citavoj prici najbolje je prosao onaj ko je napravio najvece zlo. Nije se mnogo buke dizalo oko toga jer prica nije bila javna, jer je glavni njen akter bio dobar covek, a drugom nije bilo u interesu da ista prica postane javna. Tako da, ja ne podrzavam ni jedan vid nasilja, ali ponekad su povodi za nasilje jednako zastrasujuci kao i samo nasilje. Jedini nacin da se to smanji koliko toliko je da se nadje model po kom bi i mentalno zlostavljanje bilo kaznjivo zakonom, kao i prevare supruznika u braku takodje. Ljudi se do ode u takvo mentalno stanje da iz raznoraznih prevara dolazi do tragedija.

  • YA

    25. novembar 2019 | 10:41

    A sta sa zenama za koje se dokaze da su slagale i lazno prijavljivale ??? To nista jel ??? A sta je sa nasiljem nad decom ??--to je nebitno jel ???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA