• 1

Fantastične fotke Lisabona koje će vas raspametiti

Lisabon je jedan od najstarijih gradova na svetu, a najstariji je u Zapadnoj Evropi. To nije nikakvo čudo: sa svojim prirodnim zalivom u vidu reke Težo i mediteranskom klimom zbog koje ima najtoplije zime od svih evropskih metropola, prosto vapi da bude naseljen

  • 1

Lisabon je prestonica i najveći grad Portugalije, nekadašnji centar prve globalne pomorske imperije, sa svojih 552,700 stanovnika u samom gradu i ukupno 2,8 miliona u okolini (što znači da svaki četvrti žitelj te zemlje živi u ili oko njega).

Prepoznat kao globalni grad zbog svoje finansijske, trgovinske, medijske, zabavne, umetničke, obrazovne i turističke važnosti, Lisabon je i dalje jedna od najvećih evropskih luka na Atlantiku.

Kao sedmi najposećeniji grad Južne Evrope, i kao industrijski i svaki drugi centar, daje najveći mogući doprinos portugalskom BDP-u.

Lisabon je jedan od najstarijih gradova na svetu, a najstariji je u Zapadnoj Evropi. To nije nikakvo čudo: sa svojim prirodnim zalivom u vidu reke Težo i mediteranskom klimom zbog koje ima najtoplije zime od svih evropskih metropola, prosto vapi da bude naseljen.

Ako do sada niste bili u ovom gradu, verovatno je vreme da počnete da pravite planove i da skupljate pare. Isplati se svaki dinar (ili evrocent).

 

If you think adventure is dangerous, try routine; it’s lethal Lisbon, you're a pretty one #lisbon #lisboa #alfama #portugal_em_fotos

A photo posted by Rachel Ecclestone Nomad (@urbantraveller) on

 

Lisboa A photo posted by Nicola Wilson Ruiz (@spicola) on

 

Waking up to this view from our balcony in Lisbon: Paradise Do you have any suggestions or tips of must do things? #lisbon #lisboa #europetrip A photo posted by Rachel Ecclestone Nomad (@urbantraveller) on

 

Aqui, literalmente, me senti em casa!

A photo posted by Rogério da Hora (@rogeriohora16) on

A photo posted by Vera YIN (@verayin119) on

 

#ViewPoint #Lisbon #Travelling A photo posted by Krupa (@krup5) on

 

Se termina el verano! Gracias por el fin de semana.

A photo posted by Guille Mosquera (@guillemosquera) on

Video: Ako volite tirkizno more, peščane plaže, mir... Onda je ovo mesto u Grčkoj idealno za vas

(Telegraf.rs)

Komentari

  • nikolas

    DIVAN GRAD I NIJE VELIKA SKUPOCA ALI IMA I ONIH KOJI USRED DANA NA TRGU NUDE DROGU STO ME JE ZAPREPASTILO!!! KLIMA FANTASTICNA TOPLO PREKO DANA A NOCI SU SVEZE!! TAMO BI COVEK MOGAO ZIVETI!!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima