Moskovski Kremlj kakvog još nikada u svom životu niste videli (FOTO)

Nadnoseći se nad reku Moskvu koja protiče kroz istoimeni grad, Kremlj među svojim zidinama - na kojima se nalazi 20 kula - krije pet palata i četiri crkve. Nagledali smo se slika ovog kompleksa i njegove okoline, ali bez obzira na to on ne prestaje da nas iznenađuje

  • 4

U srcu prestonice Ruske Federacije nalazi se srednjevekovna tvrđava u kojoj je bilo i jeste sedište vlasti najveće svetske države: Kremlj.

Premda ovaj moskovski nije jedini kremlj u Rusiji (sama reč označava utvrđenje koje se nalazi unutar utvrđenog grada), svakako je najpoznatiji zbog specifične uloge koju je igrao u istoriji Evrope i Azije za poslednjih šest vekova.

Zbog toga, kada neko kaže Kremlj zapravo govori o vladi ove zemlje, na sličan način na koji se govori o Beloj kući u Vašingtonu. Možda će vas iznenaditi da postoji čak i naučna disciplina koja se naziva kremljologija, a koja se bavi izučavanjem politike i načina funkcionisanja bivšeg SSSR-a i njegove pravne i svake druge naslednice - Rusije.

Nadnoseći se nad reku Moskvu koja protiče kroz istoimeni grad, ukrašen hramom Vasilija Blaženog (koji se zapravo zove Saborna crkva Pokrova Presvete Bogorodice) koji se nalazi tik pored, i Crvenim trgom, među svojim zidinama - na kojima se nalazi 20 kula (tačnije 19, dvadeseta je van zidina) - krije pet palata i četiri crkve.

Nagledali smo se slika ovog kompleksa i njegove okoline, ali bez obzira na to on ne prestaje da nas iznenađuje. Posebno kada pogledamo slike koje na Instagramu objavljuje običan svet.

Uživajte!

 
ура# москоу# #энджиA photo posted by Angie (@angelinakalaus) on

 
До скорых встреч, столицаA photo posted by @marina_hello on

 
МA photo posted by Janna Iskrova (@iskrova_official) on

 
A photo posted by that irka (@that_irka) on

 
#заснеженнаямосква A photo posted by Елена Ярушкина (@lenayry) on

 
A photo posted by @selyukova_i on

 
A photo posted by @selyukova_i on

 
A photo posted by @selyukova_i on

 
A photo posted by @selyukova_i on

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ccc

    11. maj 2019 | 09:51

    Nas kakl rekoste OBIČAN SVET ne interesuju Ruje nj Moska kao ni ozloglašen Kremlj.

  • Срб

    12. maj 2019 | 13:24

    А шта те интересује трг маркса и енгелса

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA