≫ 

Ona je boginja putovanja, ne zna se koji joj bikini bolje stoji, a zbog jedne greške je mogla da izgubi život (FOTO)

Radila je u 11 zemalja i na svojim putovanjima učestvovala je u nizu avanturističkih aktivnosti i naučila važnu životnu lekciju

  • 2

Nikada ne biste rekli da ovaj model ima i interesovanja za ekstremne hobije, koje je zamalo životom platila.

Naučite sve o lepoti i biznisu od tri najuspešnije modne blogerke današnjice

Živeo je kao beskućnik pa je upoznao prelepu plavušu: Zajedno putuju i otkrivaju kako zaraditi 12.000 dolara za samo jednu fotku (FOTO)

Šveđanka Melisa Miler je zamalo izgubila život u jednoj planinarskoj nesreći, zbog hipotermije, u ekspediciji u norveškim planinama.

Ova tridesetjednogodišnjakinja želi da upozori sve one koji bi da krenu njenim putem, na opasnosti, ali i dobre stvari sa kojima se mogu susresti tokom svog putovanja.

"Prošla sam obuku za planinskog vodiča i to je bila prva zima koju sam doživela za sedam godina. Pa, mogu reći da sam naučila svoju lekciju, "rekla je Melisa.

"Bila sam sa grupom kada se spuštala jaka magla, bar je meni tako izgledalo, nismo mogli da vidimo ni prst pred okom.  Vetar je bio veoma jak. To nas je nateralo da zaustavimo i proverimo mapu i kompas kako bismo bili sigurni da se nismo izgubili.

A post shared by Melissa Maja Linnéa Miller (@melissamaja) on

 

U to vreme nisam bila naviknuta na ove hladne i teške vremenske uslove, jer sam provela sedam godina u inostranstvu u toplijim krajevima, što je rezultiralo mojom prvom greškom. Nisam se dovoljno pripremila.

Problem je nastao kada sam prestala da se krećem. Postalo kada smo zaustavili da se krećem, postalo mi je hladno zbog vlažne odeće. Moja druga greška je bila što nisam zamenila vlažnu odeću suvom.

Morali smo da se zaustavimo i da se iskopamo jame i da sačekamo da oluja prođe. Dok sam s prijateljicom sedela u jamu, moje telo je počelo da se smrzava.

Sećam se koliko sam bila uplašena. Nisam mogla da se zagrejem. Odjednom sam počela da se tresem, što je kasni znak hipotermije. Pomislila sam na mamu, tata, i što je čudno počela sam da se osećam bolje, postalo mi je toplije.

Počela sam da skidam jaknu. Moja prijateljica mi je rekla da su moje poslednje reči pre nego što sam izgubila svest da mi je toplo i i da ću malo da odspavam.

Srećom, njena prijateljica je ovo prepoznala kao znak upozorenja i pristupila je spašavanju u vanrednim situacijama.

A post shared by Melissa Maja Linnéa Miller (@melissamaja) on

 

"Dobro je da je moja prijateljica odmah odreagovala. Izvukla me je iz jame, obukla me u svu odeću koju je pronaša i cela grupa je počela spasavanje ", dodala je ona.

Ovih dana, Melisa živi manje rizičan način života.

A post shared by Melissa Maja Linnéa Miller (@melissamaja) on

 

Ona radi kao model i veoma uticajna blogerka, a uporedo studira fitnes i zdravlje.

Radila je u 11 zemalja i na svojim putovanjima učestvovala je u nizu avanturističkih aktivnosti, uključujući rafting na rekama ronjenje s ajkulama, bandži skakanju i mnogo toga još.

A post shared by Melissa Maja Linnéa Miller (@melissamaja) on

 

Omiljene destinacije su joj Bali i Tajland, Uživa da radi vežbe na plaži, što se po njenoj liniji i vidi. Obožava prirodu i dalje, voli svoj život i zahvalna je na svemu što ima i što je postigla. A iznad svega veoma je ponosna na sebe.

"Sve je lekcija u životu. Imala sam to zadovoljstvo da upoznam divne ljude tokom puovanja, da mnogo naučim od njih, i sada to radim," izjavila je Melisa i dodala:

A post shared by Melissa Maja Linnéa Miller (@melissamaja) on

 

"Moj cilj je da inspirišem druge ljude da žive svaki trenutak u potpunosti i da to rade onako kako oni žele, šta god da je to".

Svi mi pravimo neke izbore, Melisa je napravila svoj, ali je nešto trebalo da se desi pa da se povuče i napravi sledeći korak na drugu, manje rizičnu stranu.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA