Niš dobio još jednu avio-vezu sa evropskom metropolom

Sa razvojem linije, dodao je direktor "Aerodroma Niš" Vladica Đurđanović, cena karte dostiže u proseku 30 do 40 evra

  • 8

Irska niskobudžetna aviokompanija "Rajaner" uspostaviće od utorka, 31. oktobra letove na relaciji Niš -Stokholm. Za aerodrom "Konstantin Veliki" biće to 11. redovna linija do neke od evropskih destinacija, izjavio je direktor "Aerodroma Niš" Vladica Đurđanović.

Do Ciriha iz Niša samo do 8. januara: Germania ukida redovnu liniju!

Prema njegovim rečima, zahvaljujući još jednoj liniji niški aerodrom trebalo bi da do kraja godine zabeleži 330.000 putnika.

- Mesečno aerodrom u Nišu sada ima 30.000 putnika, što je nekada bio pojam na godišnjem nivou. Naredne godine verujem da ćemo imati 350.000 putnika - rekao je Đurđanović na konferenciji za medije u Gradskoj kući.

On je kazao da aviokompanije koje lete iz Niša beleže stopostotnu prodaju karata, a popunjenost aviona je oko 90 odsto, pošto uvek ima onih putnika koji ne odlete iako su kupili karte.

Đurđanović je kazao da "Rajaner" na novoj liniji do Stokholma kreće da prodaje karte po promotivnim cenama od pet evra, dok su na liniji do Bratislave pomotivne cene bile samo jedan evro.

Sa razvojem linije, dodao je Đurđanović, cena karte dostiže u proseku 30 do 40 evra.

Foto: Wikipedia/Almarq

- Istraživanja pokazuju da postoji veliko interesovanje putnika za letove iz Niša do Pariza, Osla, Moskve, Istanbula i svih većih gradova u Nemačkoj, ali od avio kompanija i njihovih raspoloživih kapaciteta zavisi uspostavljanje novih linija - rekao Đurđanović.

Prema njegovim rečima aerodrom u Nišu ostvariće ove godine i plan koji se odnosi na kargo prevoz od 2.500 tona robe.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović rekao je da od 1. januara naredne godine grad više neće izdvajati sredstva za sufinansiranje zarada zaposlenih i drugih troškova aerodroma.

- Buduća davanja biće isključivo za investicije koje će omogućiti proširenje kapaciteta aerodroma i povećanje njegove bezbednosti - izjavio je Bulatović.

Foto: Telegraf

On je kazao da do 2020. godine na niškom aerodromu treba da bude proširena zgrada terminala, izgrađen rezervni toranj i postavljen sistem koji omogućava sletanje aviona u uslovima smanjene vidljivosti.

Bulatović je rekao da će novac za pomenute investicije zajednički obezbediti aerodrom, grad Niš i Kontrola letenja Srbije i Crne Gore.

Daljinac

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA