Žena heroj: Obišla je svaku zemlju na planeti i oborila dva Ginisova rekorda

Putovanje oko sveta je san mnogih od nas, a samo oni najsrećniji ostvare taj san

  • 3

Kejsi De Pekol ima samo 28 godina, ali je do sada sakupila 196 pečata u pasošu za samo 18 meseci koliko joj je trebalo da poseti svaku suverenu državu na svetu i da obori dva Ginisova rekorda.

Sreli se najviši čovek i najniža žena na svetu: Imaju zajedničke fotografije kod egipatskih piramida, a za to postoji i dobar razlog (FOTO)

Pre nego se upustila u ovu pustolovinu ona je radila kao bebisiterka preko 85 sati nedeljno i borila se da obezbedi novac za račune. Trebalo joj je godinu i po dana da isplanira pustolovinu i obezbedi sve što joj treba da krene na put.

A post shared by Cassie De Pecol | Official (@cassiedepecol) on

- Prekinula sam semestar na fakultetu jer nisam mogla da ga priuštim, a nedostatak diplome koštao me nekih sponzorstava neprofitnih organizacija. To me je inspirisalo da pokrenem svoju organizaciju, rekla je ona za PopSugar.

A post shared by Cassie De Pecol | Official (@cassiedepecol) on

Imala je mnogo toga da uradi jer je trebalo da nađe sponzore, uradi brending i obezbedi podršku. Trebalo je obezbediti vize i smisliti plan puta. Po pravilima Ginisa nije smela da provede duže od 14 dana u jednoj zemlji što joj je smetalo kada bi se umorila i odlučila da malo duže ostane u nekoj zemlji. Dešavalo joj se da bude budna i po 68 sati i da bude u bunilu.

- Amerika je moja omiljena zemlja jer je tu moj dom. Ali, volim i Argentinu, vratila bih se opet na Novi Zeland i u Jordan. Severni pol, Francuski Peloponez i Vankuver su mesta koja su mi ostala da ih posetim pa su i ona na vrhu moje liste, rekla je Kejsi.

A post shared by Cassie De Pecol | Official (@cassiedepecol) on

Tokom svog putovanja naučila je da svet nije opasno mesto kao što smo mislili i da postoje ljudi koji su ljubazni i gostoljubivi širom sveta. Svi smo isti i imamo iste potrebe kao što su krov nad glavom, topao obrok, pristup čistoj vodi i da je porodica uz nas. Ono što je najviše pogodilo jesu neki negativni komentari na njenim profilima na kojima je objavljivala detalje sa putovanja.

A post shared by Cassie De Pecol | Official (@cassiedepecol) on

- To me je užasno pogađalo kada sam bila na 24 sata leta od kuće, sama u zemlji čiji jezik ne poznajem i kada sam bila neispavana. Ali sam se snašla. Novac je bio jako veliki problem pa sam morala da određujem budžet za svaku zemlju posebno, dodala je.

Savet za one koji bi da se otisnu u istu avanturu je da se dobro pripreme pre nego se odluče na ovako nešto, da se spreme da dokumentuju putovanja na Instagram-u i Twitter-u i odrede koje će zemlje da posete. Njena prijava za put u svemir je prihvaćena i raduje se ovom novom projektu. Sprema se za obaranje još jednog rekorda dok radi na knjizi o svojim putovanjima.

Daljinac

(M.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    17. februar 2018 | 13:53

    Moj San je kucica pored Mora gde je stalno toplo sto dobrih knjiga I nista vise

  • Zvoncica

    17. februar 2018 | 14:23

    Svaka cast devojko hrabra!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA