U ovim glamuroznim hotelima Venecije večeras uživaju svetske zvezde! I ne pitaju koliko košta

Stilski nameštaj, Mišelin restorani i pogled na more i Crkvu svetog Marka. Ova klijentela traži samo najbolje

  • 6

Dok su oči celog sveta ovih dana uprte u Veneciju, gde se krem svetskog džet seta okupio zbog filmskog festivala, u gradu na Jadranskom moru sve sija od glamura. Svako ko je neko sada uživa u čarima "neveste mora", a ta klijetela ne pita koliko uživanje košta.

Malo koji hotel u Veneciji se ne bi mogao nazvati predivnim, ali Telegraf vam otvara vrata onih najluksuznijih, u kojima trenutno odsedaju Ledi Gaga, Bredli Kuper, Kejt Blanšet, Rajan Gosling...

BELMOND HOTEL ČIPRIANI

Ovo je jedno od najpoznatijih mesta u kome posetioci Venecije odsedaju. Otvorio ga je 1958. godine Đuzepe Čiprijani, čovek koji je izumeo koktel Belini. Do hotela se stiže, privatnim čamcem, a nalazi se na ostrvu Đudeka, prekoputa lagune na kojoj je Trg svetog Marka; čak i na Pjaci ima svoje privatno pristanište.

Iz olimpijskog bazena gosti mogu da uživaju u pogledu na lagunu i Duždevu palatu, dok ispijaju penušave koktele. Restoran u ovom hotelu dobio je Mišelinovu zvezdu.

U ovom hotelu venčali su se Džordž i Amal Kluni.

BAUER HOTEL VENECIJA

Nekoliko minuta od Trga svetog Marka nalazi se i ova lepotica. Srećnicima dubokog džepa konsijerž će organizovati "taksi" u vidu motornog čamca, koji će ih dovesti sve do vrata hotela.

Gosti odsedaju u jednom od 56 apartmana ili 135 soba, a od svih je najluksuzniji Kraljevski apartman. Ovaj dekadentni prostor od 100 kvadratih metara opremljen je originalnim antikvarnim nameštajem i ogledalima, venecijanskim podovima i lusterima.

U ovom hotelu naći ćete najveći velnes centar u Veneciji, koji poseduje hamam, sobE za tretmane, parne i hidromasažne kade. Kada gosti ogladne, tu su tri restorana i dva bara, od kojih je jedan otvoren celu noć, pa nakon festivala zvezde tu dolaze na "još jedno" pre spavanja.

U ovom hotelu trenutno odseda Tilda Svinton.

HOTEL DANIELI

Sastavljen od tri različite palate, koje datiraju iz 14, 19 i 20. veka, ovaj hotel nalazi se u neposrednoj blizini Mosta uzdaha i Trga svetog Marka. Većina soba ima balkone sa kojih se pruža predivan pogled na vodu.

Restoran na krovu, Terasa Danieli, krije jedan od najlepših pogleda na Veliki kanal.

Od svih soba, svojim luksuzom dah oduzima Kraljevski apartman dužda Dandola, koji se prostire na 150 kvadrata i poseduje tri kristalna lustera, tri balkona i odvojeni prostor za zabavu, sa privatnim turskim kupatilom.

PALATA GRITI

Ići stopama Ernesta Hemingveja, Hamfrija Bogarta, Elizabet Tejlor ili Skarlet Johanson - to je ono što ovaj hotel nudi. Hemingvej je ovde ostavio jak utisak, te je jedan od apartman nazvan po slavnom piscu. Baš u toj sobi nastao je deo njegovog romana "Preko reke i u šumu".

U Palati Griti takođe se nalazi Akva di parma blu Mediteraneo spa, gde se gosti hotela prepuštaju tretmanima sa aromatničnim uljima i raznim vrstama masaža koje su rezervisane isključivo za njih.

Poseduje i restoran i tri bara.

Ka'SAGREDO HOTEL

Osim što je reč o impresivno bogatom hotelu, koji je prepoznatljiv po svojoj ružičastoj fasadi, Ka'Sagredo je i nacionalni spomenik.

Palata iz 15. veka je u međuvremenu pretvorena u hotel sa 42 sobe i apartmana, u klasičnom venecijankom stilu. Nakon renoviranja, ponovo je otvoren 2007. godine.

Raskošni hotel ponosi se balskom dvoranom, prekrivenom freskama, mermernim stepenicama, pogledom na more i Rialto.

Slike venecijaskih umetnika krase zidove hotela, takođe. Restoranu L'Alkova ne nedostaje predivna terasa kraj vode, sa koje puca pogled na Veliki kanal.

(D.D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hop hop

    3. septembar 2018 | 00:09

    Ja mislio zadruga

  • Ccc

    2. septembar 2018 | 23:54

    Ove prirodne lepote imate i u Crnoj Gori.Što se tiče izrezbarenog nameštaja ,to jevpreterivanje .Odmor je odmor i nema potrebe robocati lepim tepisima i umetninama ,to je obda duševni kič.

  • ***

    2. septembar 2018 | 23:47

    Kluni se vencao u hotelu Aman,koji je mozda i najluksuzniji od svih u Veneciji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA