Ovaj par ide na put oko sveta godinu dana i to potpuno besplatno, ovo je njihov trik

Pre dve nedelje oni su dali otkaze na svojim finansijskim poslovima, prodali sve što su imali, spakovali dva kofera i krenuli na svoje epsko putovanje

  • 0

Čad i Hana Javis iz Amerike žive život o kojem maštaju svi ljubitelji putovanja.

Oni su proslavili drugu godišnjicu braka na Havajima, a nakon toga krenuli su na jednogodišnje putovanje širom sveta, koristeći dva miliona bankovnih avionskih milja, koje su sakupili strateškim igranjem bonusne igre sa kreditnom karticom, piše ABC njuz.

Žena se porodila na prednjem sedištu automobila na putu do bolnice pred očima svoje četvoro dece (VIDEO)

Čad (25) i Hana (23) posetiće više od 40 zemalja zahvaljujući miljama koje su "zaradili" dok su plaćali kreditnim karticama sve troškove koje su morali da plate tokom prošle godine.

 
 
 
View this post on Instagram
A L O H A 🌺A post shared by Hannah and Chad (@hannahandchad) on

Pre dve nedelje oni su dali otkaze na svojim finansijskim poslovima, prodali sve što su imali, spakovali dva kofera i krenuli na svoje epsko putovanje.

Posle nekoliko nedelja na Havajima, par se uputio u Japan, a nakon toga, ceo svet je samo njihov.

A kako su uspeli da putuju svetom za džabe? Sve je počelo sa besplatnim letom za Njujork.

Oni su diplomirali pre oko godinu dana, ali je njihovo putovanje u besplatan put oko sveta počeo nekoliko godina ranije.

Tokom 2015. Čad je bio zauzet traženjem posla na Vol stritu dok je još bio na koledžu u Juti. Nakon što nije mogao da plati avionsku kartu do Njujorka, prijatelj mu je predložio da otvori određenu kreditnu karticu na kojoj je postojao bonus. Završio je sa rezervacijom karte za džabe.

- Tada mi je sinula ideja - rekao je on.

Otvorili su desetine kreditnih kartica i zapravo povećavali kreditni rezultat u procesu tako što su osigurali da koriste kartice samo na troškove koje su morali da plate. Na taj način, na kraju meseca, njihov bilans bio je uvek na nuli.

Jedno vreme imali su čak 26 karata. Sada imaju samo dve sa kojima sve plaćaju.

Čad je rekao da ljudi uvek pretpostavljaju da su morali da potroše 200.000 dolara ili više da bi dobili ove besplatne milje, ali to, prema njegovim rečima, nije istinito.

- Ukupno smo potrošili oko 56.500 dolara. To je i dalje puno, ali smo živeli u Njujorku sa mnogo većim troškovima - rekao je on.

Pokrenuli su i sajt "Wall Street Minimalist", koji je posvećen tome da pomogne ljudima da žive život koji oni upravo počinju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA