• 0
 ≫ 

Šta ako vam neko kaže da let traje 53 sekunde? Ovo su ubedljivo najkraći letovi na svetu

 ≫ 

Ovaj let najčešće koriste profesori, policajci, bankari i deca koja idu u školu, ali i turisti po potrebi

  • 0

U maju ove godine je pokrenuta jedna od najkraćih avionskih linija na svetu, na ruti od karipskog otoka Aruba do Punte Fijo u Venecueli, let traje 15 minuta. Ali, to nije jedina kratka ruta na svetu, let od Svetog Martina do Angvile koji organizuje aviokompanija "Anguilla Air Services" traje 10 minuta. To je ujedno i najkraći međunarodni komercijalni let. Pet minuta duže traje let od Svetog Martina do St. Bartsa.

Kako je to biti milijarder? Ovo je detaljan spisak svega što biste mogli da kupite, a posle njega ćete se osećati baš siromašno

Petnaestominutni let od Arube do Punta Fije se organizuje dva puta nedeljno, a pokrenula ga je "Aruba Airlines" u saradnji s vladom Venecuele. Ovim su poboljšani odnosi između Kariba i Venecuele, iako su veze i dalje ograničene. Cena karte je 215 dolara (22.000 dinara).

Let od Vestreja do Papa Vestreja (Škotska, Orknijska ostrva) koji organizuje "Loganair" je poput mosta za ove otoke i predstavlja najkraći mogući let koji traje nešto više od jedan minut, a u nekim prilikama i 53 sekunde. Ovu liniju najčešće koriste profesori, policajci, bankari i deca koja idu u školu, ali i turisti po potrebi.

Let od Vestreja do Papa Vestreja (Škotska, Orknijska ostrva) je najkraći let, a traje nešto više od jedan minut, a u nekim prilikama i 53 sekunde Foto: Pixabay.com

Ruta između dva indonezijska sela Kegate i Apovoa je duga samo dva kilometara, ali je avio linija između njih potrebna jer ih deli duboka šumska dolina. Reč je o vrlo izolovanom delu Indonezije koji okružuju planine. Putnike prevozi letelica s jednim motorom "Pilatus PC-6 Turbo Porter" koja ima 10 sedišta. Ipak, ovo nije redovna linija, ali s obzirom na to da se prevoz putnika plaća, svrstana je u najkraće na svetu.

Kada je reč o međukontinentalnim linijama, među najkraćima je ona između Tangiersa (Maroko) i Gibraltara (Velika Britanija), dugačka 69 kilometara. Linijom upravlja "Royal Air Maroc".

Ruta između dva indonezijska sela Kegate i Apovoa je duga samo dva kilometara Foto: Pixabay.com

Najkraća linija između dva glavna grada je od Kinšase (Demokratska Republika Kongo) do Brazavila (Republika Kongo). Udaljenost je 26 kilometra, a letove vrši "Ethiopian Airlines". Ovi glavni gradovi su razdvojeni zamućenim vodama reke Kongo.

Ruta od aerodroma "Barnstaple Municipal" do aerodroma "Nantucket Memorial" u Masačusetsu je duga 49,07 kilometara i najkraća je u Severnoj Americi.

Najkraća linija između dva glavna grada je od Kinšase (Demokratska Republika Kongo) do Brazavila (Republika Kongo) Foto: Pixabay.com

(Telegraf.rs / Izvor: klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA