First minute popusti: Provedite 1. maj u Italiji i Francuskoj za 279 evra

Iskoristite ovu sjajnu prliiku, po first minute ceni od 279 EUR i rezervaciju izvršite u agenciji Alta Marea

  • 0

Da li znate da su putnici turu po gradovima Provanse u organizaciji turističke agencije Alta Marea proglasili najboljom za ovu destinaciju?

To ćete saznati ako se upustite u čarobno putovanje za ovogodišnji 1. maj i upoznate prelepe gradove južne Francuske, Italije i Švajcarske. Tura traje 8 dana.

Bićete u prilici da vidite čuveno jezero Garda (Lago di Garda), najveće u Italiji. U Đenovi ćete obići niz palata i muzeja u ulici Garibaldi, kao i La Lanterna - najstariji svetionik na svetu i kuću Kristofera Kolumba.

Prva tačka u Francuskoj u koji stižete biće Kan, grad u kojem se održava najpoznatiji filmski festival. Kao i najveće filmske zvezde, prošetaćete Kroasetom (La Croisette), a dah će vam zastati od pogleda koji “puca” sa nje.

Mesto koje nećete zaobići na ovoj turi je svakako, Sen Trope, jedno od najluksuznijih letovališta na Azurnoj obali, sedište francuskog jet-seta. Ako budete imali sreće, na brodovima usidrenim u čuvenoj luki, možda ugledate neku od zvezda svetskog šoubiznisa.

Foto: Promo

Ukoliko se sa Alta Mareom otisnete na ovo božanstveno putovanje, sledeći gradić u koji će vas ruta odvesti je Marsej, značajne kulturne i istorijske tradicije. U njemu ćete obići i ulicu Kanebiere, u kojoj je 1934. ubijen jugoslovenski kralj Aleksandar Karađorđević.

Da li ste znali da se pored Marseja nalazi ostrvo na kojem je smešten zamak iz knjige “Grof Monte Kristo” Aleksandra Dime?

Još jedan od bisera južne Francuske, Avinjon, se nalazi na ovoj turi. Smešten je na obali reke Rone. Avinjon je danas popularna turistička destinacija, za veoma bogatim kulturno – istorijskim nasleđem. Najznačajniji deo istorije Avinjona je period Papskog grada, odnosno države od 1309. kada je papa Klement V izabrao Avinjon za mesto boravka, umesto dotadašnjeg sedišta, Rima.

I dok se vaš mali “Tour de France” bude privodio kraju, naćićete se u još nekoliko mesta čarobne Provanse. To su San Remi (Saint-Remy-de-Provance), gradić u kom se rodio čuveni prorok Nostradamus, potom Le Boa, selo autentične lepote, kao i Arl, lep grad na obali reke Rone. Posle Rima, Arl je grad sa najviše rimskih spomenika od kojih je sedam potpada pod UNESCO Kulturnu baštinu. Između ostalog, tu je i pozorište iz doba Starog Rima sa 2 500 mesta.

Foto: Promo

Kada izađete iz Francuske, povratak u Italiju započinjete obilaskom čuvenog San Rema. Uverićete se zašto ga nazivaju prestonicom tzv. Cvetne rivijere. Neki od vas će se prisetiti hitova nastalih na muzičkom festivalu koji se održava u ovom gradiću na jugu Italije.

Sledeće stajalište na Altamareinoj Prvomajskoj ruti je Milano, drugi po veličini grad u Italiji i tzv. prestonica svetske mode. Osim savremenog šarma i luksuza kojima pleni, Milano je čuven i po velelepnoj Katedrali, prestižnoj Milanskoj Skali i Crkvi Santa Maria Gracia gde se nalazi Leonardova ”Tajna Večera”.

Nadomak Milana, prostire se mondensko jezero Komo. Čarobna kombinacija Alpa i jezera čini ovu lokaciju izuzetnom turističkom atrakcijom. Šta reći više, ako vam kažemo da Džordž Kluni ima vilu na Komu.

I pre nego što shvatite da se vaše fenomenalno putešestvije privodi kraju, sačekaće vas švajcarski grad Lugano. Nalazi se na obali jezera, a autentičnost duguje Trgu Reforme, starim krivudavim ulicama, prepoznatljivim kutcima, katedrali San Lorenco, brojnim palatama i parkovima...

Iskoristite ovu sjajnu prliiku, po first minute ceni od 279 EUR i rezervaciju izvršite u agenciji Alta Marea.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA