≫ 

Top 5 destinacija za putovanja na proleće

Nije neophodno čekati leto da biste otišli na odmor. Postoji mnogo razloga da posetite neku od prelepih evropskih metropola već tokom proleća

  • 0

Gde u Evropi na proleće najlepše sija sunce?  April u Italiji je praznik za sva čula. Proleće je u punom zamahu u čitavoj zemlji pa je prava prilika za putovanje i obilazak atraktivnih italijanskih gradova.  U agenciji “Viva travel” preporučuju da među prvima bude Milano.

Milano je svoju svetsku slavu stekao najpre zahvaljujući modi, pa se svakako spremite za dobar šoping. Najpoznatije atrakcije u Milanu jesu Milanska skala, katedrala Duomo, Galleria Vitorio Emanuele, ali to je samo delić onoga što Milano može da ponudi turistima. Crkva Santa Maria della Grazia tj. Sveta Marija Milostiva nalazi se na UNESCO-voj listi svetske kulturne baštine a razlog zašto je treba posetiti je taj što se u njenoj unutrašnjosti krije čuveni mural Leonarda da Vinčija, Tajna večera. Autobuski polazak za Milano rezervisan je za 13.april, a cena paket aranžmana od 5 dana iznosi 89 evra.

Foto: Viva travel

Dok ste u Milanu pruža vam se prilika da posetite jedno od najlepših jezera Italije – jezero Komo. Smešteno je u podnožju Alpa i zbog svog izduženog oblika podseća na veliku reku koja se proteže između šuma i planina. Jezera Komo, Garda, Mađore možete posetiti i za vreme prvomajskih praznika – 29.04. po ceni do 139 evra, koliko košta petodnevni paket aranžman.

Toskana se smatra rodnim mestom italijanske Renesanse i prepuna je kulturnih sadržaja. Regija koja je svetu podarila Mikelanđela, Leonarda, Botičellija, Bruneleskija. Mnogobrojne vinske ture van gradova i uživanje u Chiantiju, oduševiće svakog posetioca. Ukoliko ovo ne želite da propustite onda  planirajte putovanje već 30.aprila (cena od 129 evra / 6 dana).

Foto: Viva travel

U centralnoj Italiji tačnije u Rimu, možemo biti sigurni da sunce sija najlepše tokom proleća. Rim je grad kojem se mnogi vraćaju više puta, a razlozi su brojni.  Osim što je prava riznica istorijskog blaga, ovo je grad veselih ljudi, zabave, šopinga, restorana, kafića. Uživaćete u svakom trenutku na svakom koraku. Rim u kombinaciji sa Napuljem je u ponudi agencije “Viva travel” za Uskrs i Prvi maj po ceni od 229 evra (polazak autobusom 26.04., povratak avionom 01.05.).

Tamo gde sunce definitivno sija najjače je svakako Atina. Atina ili Grad Bogova kako je nazivaju, spada u jedne od najstarijih svetskih gradova. Na Praznik rada, 01.05., krenite avionom na putovanja koje ćete pamtiti kao jedno od najinteresantnijih. Svakog dana u pratnji profesionalnih vodiča obilazićete neku od najznačajnijih znamenitosti Atine – Peloponez, Pirej, ostrvo Egina, Akropolj, Sunion (najjužniji rt Antičkog poluostrva, opisan u Homerovoj Odiseji, na kom se nalazi Posejdonov hram)…

ATINA / Avionom, 6 dana, 5 noćenja / 01.05…cena 279€

Foto: Viva travel

U top destinacije za prolećna putovanja ubrajamo i Amsterdam, grad koji odiše čudesnom slobodom.  Kada se jednom prošetate ulicama Amsterdama, poželećete  da se vratite u ovaj grad. Kako je odlika proleća cveće, onda ste na pravom mestu u ovo doba godine. U Holandiji kao zemlji cveća, vodeća je lala i naći ćete je na svakom koraku u svim bojama. Ono što Amsterdam između ostalog čini posebnim jesu brojni kanali, pa ne propustite priliku da krstarite njima i upoznate grad iz nekog drugog ugla. Agencija “Viva travel” je za uskršnje i prvomajske praznike organizovala paket aranžman od 9 dana - Zemlje Beneluksa, tako da ćete osim Amsterdama posetiti i gradove Belgije i Luksemburga (polazak 26.04. / cena od 399€). Dok šetate Briselom koji se ponosi svojim dugim postojanjem, grickajte belgijsku čokoladu i uživajte u ukusu mnogobrojnih belgijskih piva.

Foto: Viva travel

Vratite se u svoj grad sa koferom punim suvenira, lepih uspomena, pozitivnih misli i proširenih vidika.

Za sve informacije o putovanjima i rezervacijama obratite se agenciji “Viva travel” na adresi  Krunska 48 i Bul. Mihajla Pupina 10a u Beogradu (011/78 52 800) i Novom sadu – Železnička 13 (021/21 55 315).

www.vivatravel.rs

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA