Proleće na jednom od najlepših ostrva Mediterana

Malta je nešto kao da ste u istom trenutku u Tunisu, Italiji, Grčkoj i Španiji. A na Malti je i Popajevo selo...

  • 10
Foto: Promo

Proleće na Malti ili „Liliputaniji na kamenu“ koji čine tri naseljena ostrva: Malta, Gozo i Komino. Iz aviona, 93 kilometra južno od Sicilije, liči na kamen u Sredozemnom moru. Malta je i ostrvo istorije ili kako lokalno stanovništo slikovito objašnjava „muzej na otvorenom“, u kojem svako za sebe može da pronađe po nešto, prelepe plaže, dobra hrana, noćni život, istorija…Tragovi Feničana, Rimljana, Arapa, Normana, Španaca, Francuza, Britanaca ili malteških vitezova iz reda Svetog Jovana Krstitelja azbučnik su ovog prostora...

Ima samo 380.000 stanovnika i nekoliko gradića.

Centar je Valeta sa impresivnim zidinama i bedemima boje meda. Svakako svratite do katedrale i Oratorijuma Svetog Jovana, ali i do Palate vitezova. I predahnite u kafeu Cordina koji postoji još od 1837. godine.

Foto: Promo

Mdina je grad tišine. Bivša prestonica Malte u kojoj danas živi samo 300 ljudi, tj. 25 najbogatijih porodica ove mediteranske države.

Ono što su u Francuskoj Kan ili Nica, na Malti je Sliema, kako ovaj grad zovu meštani. U njemu je mnoštvo prodavnica najpoznatijih svetskih brendova koji tokom leta objavljuju rasprodaje, tako da se originalna roba može kupiti po iznenađujuće niskim cenama. To je i grad diskoteka koje garantuju lud provod.

Ako želite da uživate u čarima mora tu su dve peščane plaže: Meliha bay i Golden bay. Preporučujemo i dva mesta za provod. Kažu da je najbolji u St. Džulijasu i Pačevilu. A ako posle svega nabrojanog još nije jasno šta je Malta, onda vam za kraj nudimo i jednu impresiju koja je dočarava na najbolji mogući način. Dakle, Malta je nešto kao da ste u istom trenutku u Tunisu, Italiji, Grčkoj i Španiji.

Foto: Promo

A na Malti je i Popajevo selo. Reč je o kulisama za film o popularnom mornaru iz crtaća, Popaju, koji je sniman na Malti davne  1980. godine. U glavnoj ulozi sa Robin Vilijamsom. Za potrebe filma su izgrađene drvene kućice duž zaliva. Kada je snimanje završeno, čitav mali grad je filmska ekipa ostavila iza sebe i ovo mesto je pretvoreno u jedan zanimljiv tematski park koji danas privlači turiste iz celog sveta.

Ovo jedinstveno ostrvo pruža vam bezbroj mogućnosti – potpuno se opustite na jednim od najlepših plaža u Sredozemlju, istražite kulturna, umetnička i prirodna bogatstva, posetite neki od restorana i okusite malteške specijalitete ili se prepustite čarima noćnog provoda – izbor je vaš i skoro neograničen!

Provedite nezaboravnih 6 dana na svetski poznatoj destinaciji po ceni već od 449 evra.

Svakim radnim danom od 9.00 do 21.00h i subotom od 10.00 do 15.00h možete posetiti Big Blue poslovnice, pozvati call centar na broj telefona  011 41 41 411 ili posetite sajt www.bigblue.rs

Foto: Promo

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Komentator

    31. mart 2019 | 11:52

    Ovaj sto kaze da su najlrpsa ostrva dalmacije sigurno nije putovao da bi mogo da sudi sta bi reko za Mauricijus,za Polineziju za Santorini jadranska ostrva du lepa ali ima mnogo lepsih od njh

  • Ganimed

    31. mart 2019 | 12:25

    Druze, ziveo tamo pre par godina i ta tvoja kalkulacija da tamo ima 300,000 i kusur ne pije vodu. U sezoni gradski autobusi samo orolecu ni jedan ne staje iz razloga sto su krcati. A vozaci gso tamo voze kao legende, gde ti be prosao glavom on prodje autobusom. Odlicno iskustvo i stvarno prelepo ostrvo. Samo jedini probelm je sto su ljudi sa druge strane zakona otisli tamo da bi im zastarela potermica a jedan probelm je poveo drugi i stoga tamo vise nije oke biti. Puno nas, zelis da odes da se izgubis kad ono pff nas ovde nas ovde nas te sluzi kao da si u bgd. Obezbeđenje je nase i to je uigrano. I da nek prica ko sta hoce od navijačkih grupa PFC je tamo najzastupljenini, tacnije jedan ogranak kriminala. Tamo ili se snadjes ili se vratiš kuci a ako prezivis prva dva, tri meseca onda mozes sve da prezivis. Ps: toplo preporučuje Maltu pozdrav 👋 👋 👋

  • Mako

    31. mart 2019 | 11:34

    Ostrva srednje dalmacije su najlepša na svetu a Malta,Bali,Haiti i ostali su posle njih.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA