Zašto je sada pravo vreme da posetite ove gradove Evrope?

Proleće, neradni dani za praznike, pristupačne cene aranžmana, dovoljan su razlog za putovanja tokom ovog meseca

  • 6

Ako su i vama praznici sinonim za predah od obaveza i užurbane svakodnevnice, nadamo se da ste u tom slučaju već izabrali svoju destinaciju. Prag je samo jedna od metropola za koju se više ne može naći slobodno mesto tokom prolećnih praznika gotovo ni u jednoj turističkoj agenciji. Vodeći organizatori aranžmana kada su evropski gradovi u pitanju, poručuju sledeće: “Istina je da su se autobuski, a posebno avionski aranžmani za mnoge destinacije odavno rasprodali , poput Praga, Lisabona, Pariza, St. Peterburga… Ono što uvek možemo preporučiti pa tako i za predstojeće praznike, Uskrs i Prvi maj, jesu gradovi Italije i to po specijalnim, vrlo atraktivnim cenama. Koja god metropola da se izabere, savršen mini odmor je zagarantovan.” – Tanja Živanov, agencija “Viva travel”

Foto: Promo

Kako ne biste ostali bez mesta u autobusu ili avionu, nemojte se opuštati i čekati poslednji trenutak za rezervaciju, nadajući se da će aranžmani biti jeftiniji. Neće, jer su baš sada cene više nego povoljne za mnoge destinacije. Jedna od njih je i Milano.

S vrha "čizme“ suvereno vlada Lombardijom. Milano je simbol bogatog severa, grad u koji se sav svetski džet-set okupi bar dva puta godišnje zbog prestižne nedelje mode, dok ga turisti iz celog sveta posete svakog dana. Prvi glavni simboli Milana jeste katedrala Duomo, koja je druga po veličini u Italiji, a građena je od 14. do 20. veka. Kada Milanezi žele da opišu neki dug i komplikovan proces koriste sintagmu “gradnja katedrale”.

U blizini Duoma nalazi se drugi simbol grada, najstariji tržni centar na svetu i svakako jedan od najlepših. Mermerni pod u mozaiku, prelepi lukovi krase ovaj neobičan prostor ispunjen luksuznim izlozima. Kao pravi turisti, ne propustite i vi da se u udubljenju u mermeru okrenete na peti tri puta – za sreću.

Foto: Promo

Za putovanje u Milano na 5 i 6 dana, agencija “Viva travel” je spremila LAST MINUTE ponude i to za termine 25.04. (od 95€), 28.04. (od 79€) i 30.04. (od 99€).

BOLONJA takođe zaslužuje pažnju, jer na prolećnoj turi sa polaskom 29.04. (145€ / 6 dana) ne samo da ćete doživeti ovaj grad, već i ostale najlepše centre regije Emilija Romanja – San Marino, Ravena, Modena, Parma, Ferara, Komaklo.

Kada se razmišlja o Italiji kao destinaciji koju treba obići, nezaobilazna stanica je Rim - grad čudesne lepote, prestonica rimske cvilizacije. Šta sve treba videti u Rimu? Sve! Ako vam to vreme dozvoli. Uputite se već  30. aprila na 6 dana i imaćete dovoljno vremena da obiđete glavne znamenitosti grada, uključujući i Vatikan. Autobuski aranžman košta od 145 evra. Ukoliko ste ljubitelji komfora, onda se vratite avionom. Kombinovani prevoz autobus/avion rezervisan je za top putovanje Rim-Sorento-Kapri (26.4. od 239€).

Geografski dosta bliži gradovi u odnosu na Rim jesu svakako Budimpešta i Beč. Zato su vrlo popularne vikend destinacije za domaće turiste. Tako je i tokom praznika, pa se traži mesto više za polaske:

BEČ / 6 dana, autobusom / 30.04.139

BUDIMPEŠTA / 4 dana, autobusom / 27.04. I 01.05.119

Svaki grad je poseban na svoj način. Dok ćete u Beču piti besprekorno čistu vodu sa bilo koje česme u gradu, u Budimpešti ćete jesti najbolju uličnu hranu.

Za sva pitanja i pomoć oko izbora destinacije možete se obratiti agenciji “Viva travel” na adresi Krunska 48 (tel: 011/78 52 800; E-mail: office@vivatravel.rs) ili direktno rezervisati svoj aranžman putem zvanične internet prezentacije www.vivatravel.rs

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA