≫ 

Budućnost putovanja avionom je stigla: Stajaća sedišta biće mnogo jeftinija, a kapaciteti aviona veći (FOTO)

Uskoro su moguće inovacije u proizvodnji aviona, ali i u prevozu putnika

  • 8

Stajaća sedišta u avionima uskoro bi mogla da postanu realnost jer je na Aircraft Interiors Expo u Hamburgu predstavljen novi tip sedišta za avione.

S obzirom na to kako izgledaju, teško da se mogu nazvati sedištima. Ukoliko se budete vozili vodećim svetskim kompanijama bićete i dalje ćete leteti zavaljeni u udobna sedišta, ali ako vaš izbor budu neke niskobudžetne kompanije tu bi se stvari kada je komfor u pitanju mogle dosta promeniti.

Foto: aviointeriors.it

Nakon što je italijanska kompanija Aviointeriors prošle godine predstavila sedišta na sajmu u Hamburgu predstavljena je nova verzija nzvana Skyrider 3.0. Ona su dizajnirana tako da povećaju kapacitet putnika za 20 odsto, a cena karte bi bila jeftinija. Sa jeftinijom kartom dolazi i manje ugodan let jer su ova sedišta neudobnija i na sam pogled na njih.

Foto: aviointeriors.it

Sedišta 3.0 su 50 osto lakša od sadašnjih koja se nalaze u ekonomskoj klasi, ali su i jeftinija i lako se održavaju. Iako nam deluje da neće veliki broj putnika pristati na ovaj način putovanja, istraživanje koje je sproveo Ryanair 2010. godine pokazalo je da je 80.000 od 120.000 ispitanika spremno da putuje po manjoj ceni karte i to u stajaćim sedištima.

Upotreba ovakvih sedišta još uvek nije odobrena.

(Telegraf.rs/cdm.me)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PRINCIPijalan

    5. maj 2019 | 10:08

    Ja bih prvi pristao. Imam 2m i uvek se napatim sa sedenjem. Do Singapura sam sedeo sve vreme sa nogama u prolazu jer nisma mogao da ubacim noge ispred sebe. Svakih 15min stjuardesa me podize da bi progurala kolica. Nisu mogli da me prebace nigde drugde, jer mesta nije bilo. Tako je svaki put gde god isao. Par puta je samo bilo ok, i to u low-cost prevozima.

  • Vosa

    5. maj 2019 | 12:57

    Dakle, za iste pare cemo stajati, bogatiji ce moci da sednu a jako bogati i da istruzioni noge i dobiju pice. Kako oni nas za...ju! A mi se radujemo.

  • Ugodno

    5. maj 2019 | 10:59

    Moja zena je odma primjetila da su ovo sjedala za zene.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA