Jedna od omiljenih destinacija srpskih turista proglašena najboljom za LGBT populaciju

Da li će ovo možda uticati na odluku naših turista da baš na Malti provedu letovanje?

  • 4

Malta, u kojoj živi mnogo naših ljudi, a letuje sve više turista iz Srbije, proglašena je najboljom destinacijom za pripadnike LGBT populacije četvrtu godinu zaredom.

Na listi organizacije Europe Rainbow Malta je pobedila 48 zemalja i osvojila prvo mesto kao najbolja destinacija pripadnike LGBT-ja.

Malta Foto: Telegraf

Verovali ili ne, zakoni Malte su veoma opušteni prema homoseksualncima, ali i stanovnici Malte gaje prijateljski odnos prema njima.

- Maltežani imaju reputaciju ljubaznih ljudi i neverovatnih domaćina, a to se i te kako reflektuje na način na koji dočekuju turiste, uključujući i one koje pripadaju LGBT populaciji, kaže Peter Velja, direktor odeljenja za saradnju sa Velikom Britanijom i Irskom Turističke Organizacije Malte.

- Naše ostrvo je neverovatna kombinacija tradicije, istorije i savremenog načina razmišljanja, a to je upravo ono što impresionira pripadnike LGBT-ja i predstavlja sjajan primer koji bi druge evropske zemlje trebalo da prate - dodaje on.

Odmah iza Malte našle su se Belgija, Luksemburg, Finska, Danska, Norveška, Portugal, Francuska, Velika Britanija i Švedska.

Malta Foto: Telegraf

Zanimljiva je i lista najgorih destinacija za pripadnike LGBT-ja na kojima svakako neće biti lepo dočekani:

1. Azerbejdžan

2. Turska

3. Jermenija

4. Rusija

5. Monako

6. San Marino

7. Belorusija

8. Linhenštajn

9. Moldavija

10. Severna Makedonija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA