• 12

Šta je jeftinije za vašu porodicu - Turska All Inclusive ili apartmani u Grčkoj?

Istraživali smo i evo šta je bolje ako idete sa decom na more...

  • 12

Večita dilema mnogih porodica u Srbiji kada je odluka oko destinacije za letovanje u pitanju - Turska all inclusive ili Grčka apartmani?

Odluka često nije vođena željom već prvenstveno mogućnostima. Osim što je all inclusive u Turskoj idealno rešenje ako imate malo dete, predstavlja i savršeni odmor za one kojima su san i kvalitetna hrana zaista potrebni.

Tome dodajmo i činjenicu da svi aranžmani za Tursku podrazumevaju avionski prevoz, pa put u trajanju od sat i po do dva sata gotovo da i ne osetite.

Što se tiče ovogodišnjih cena u Turskoj Alanja i Side su najpristupačniji, pa se tako all inclusive usluga u hotelima sa 4* i 5* može pronaći već od 400 evra po osobi, odnosno 200 evra po detetu starijem od 2 godine.

Uzmimo i u obzir da je potrošnja novca u Turskoj minimalna jer su vam sve osnovne potrebe već u sklopu aranžmana, pa tako mnogima džeparac nije ni potreban.

turska grčka taverna hotel all inclusive

foto: pixabay.com

Dakle, avionski prevoz, transfer i hotel na bazi all inclusive usluge tročlanu porodicu sa bebom u Alanji mogu izaći do 800 evra. Ako imaju starije dete onda nešto tek iznad 1,000 evra.

Antalijska rivijera i Bodrum su pak, nešto skuplji zbog ekskluzivnijih hotela koji se u njima nalaze, pa isti ovaj aranžman varira od 1,500 do 2,500 evra zavisno od hotela.

turska grčka taverna hotel all inclusive

foto: pixabay.com

S druge strane, u Grčkoj je malo drugačija situacija - kao primer uzećemo Hanioti na Halkidikiju koji je u velikoj meri popularan kod naših turista sa decom. Najam apartmana početkom avgusta u Haniotiju iznosi od 550 evra pa naviše na šta treba dodati 9,990 dinara koje agencije traže za autobuski prevoz ili trošak za sopstveni prevoz. Dok je to naizgled jeftinije od Turske za nekih 400 evra u proseku, u Grčkoj vas ne čekaju hrana, piće i ležaljke na plaži.

turska grčka taverna hotel all inclusive

foto: pixabay.com

Stoga jedna tročlana porodica samo na hranu i piće kroz deset dana može potrošiti i do 350 evra, a kud su i druge aktivnosti na koje obično dajemo novac kada smo na moru.

A ukoliko krenete put nekog grčkog ostrva sa porodicom znajte da su cene najama apartmana gotovo iste kao all inclusive usluga u hotelima u Turskoj, pa zapravo takvo letovanje definitivno košta više.

(Tara Tomović/Telegraf.rs)

Komentari

  • w

    Što se tiče mora usluge Turska je tata mata .

  • Pedja

    Crna Gora zato najjaca.i naravno najjeftinija.cus 1200 e.za 500 e citava porodica.

  • Kiza

    Ispod 1000-1200 € po isobi all inclusive nema nigde

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima