• 3

Otišli smo na Tasos na bum, a smeštaj smo našli za 5 minuta za male pare

Odlazak na letovanje u Crnu Goru bio je nezamisliv da unapred imate rezervisan smeštaj

  • 3

Dugo sam razmišljala kako bi bilo da u Grčku odemo na bum, baš kao i nekada u Crnu Goru.

Pre dve godine. moj suprug i ja, odlučili smo da probamo i zaputili smo se na naše omiljeno ostrvo Tasos, bez ikakve rezervacije, ne znajući gde ćemo da završimo.

Budući da je to već bio 4. put da posećujemo ostrvo i mesto Limenariju znali smo gde želimo da budemo smešteni.

Posle putovanja koje je trajalo celu noć prilično iscrpljeni stigli smo u Limenariju. Počeli smo sa potragom odmah. Želeli smo smeštaj tik uz vodu, terasu s pogledom na more, ali za pristojne pare.

Prvi smeštaj u koji smo ušli bio je i na kraju naš odabir.

Vila na šetalištu, malo izdvojena od centra sa prostranim studijom u potkrovlju i velikom terasom sa svršenim pogledom. Bilo mi je neverovatno da smo odmah našli šta smo želeli i to za cenu od 30 evra po danu (bio je kraj avgusta).

Trajekt, ostrvo tasos, grcka, ferry boat

Foto: Milena Đorđević

Želeli smo da pogledamo još neke smeštaje pa smo nastavili dalje. Cene su bile različite, nalazili smo i jeftinije smeštaje, ali na neverovatnim lokacijama. Nikada neću zaboraviti sobu koja je izgledala poput golubarnika sa dva sing kreveta na vrhu hotela koju su nam nudili za 20 evra po danu. Želeli smo povoljno, ali ne po svaku cenu. Ta sobica je bila van svakog komoditeta.

Iznenadilo me je to što je toliko bilo izbora i što su se Grci aktivirali, zvali jedni druge i proveravali ko ima slobodno kako bi nas smestili negde.

Ana Nikolić Tasos

Foto: Privatna arhiva

Posetili smo i prelepo hotele koji se nalaze tik uz plažu Limenarije koji su nudili i doručak uz boravište, ali su cene bile oko 75 evra po danu.

Nama je bio prioritet da ostanemo više od deset dana pa smo se zato odlučili za zlatnu sredinu i vratili se u studio u koji smo prvo kročili.

Da nismo trošili vreme tražeći nešto drugo, našu potragu smeštaja na bum obavili bismo za 5 minuta. Bez ikakve rezervacije, kapare, prepiske, ugovaranja...

Ipak danas kada sam majka malog deteta ne verujem da bi se upustila u ovakvu neizvesnu avanturu pa bih smeštaj uvek unapred rezervisala.

(Telegraf.rs/ b.krstic@telegraf.rs)

Komentari

  • S

    Letujem na tasosu od 1990, kad je ostrvo bilo stvarno celo pod borovom sumom sto znaci da je bilo par kucica,izuzev glavnog grada a za najvecu plazu na ostrvu su bili rezervisani kamperi u ogromnom kampu. Ostrvo je divno,ali kad dodjete u sezoni juli avgust tesko se nadje smestaj, tadnje dve god tasos su preplavili Rumuni i Bugari.

  • godinama isto

    žena i ja to radimo odavno. ne putujemo noću jer si posle toga slomljen ko kifla. pođemo rano ujutru, stignemo posle podne ,gde god da idemo. nađemo prvo slobodno noćenje. ujutru polako u obilazak i taženje smeštaja tamo gde smo stigli. do podne smo uvek nalazili ono što smo hteli. nikada više od 50 evra za dvoje. ili studio,ili hotel. nikakve agencije,uplate i 100 drugih stvari. jedino što idemo između 20 avgusta i 20 septembra kada je u grčkoj najlepše i cene su normalne.

  • Pkv

    Mozda na Tasosu ,ali na Halkidikiju bi tražili pola dana i prosli skuplje...iz iskustva kazem.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima