≫ 

Grčko ostrvo koje će ove godine oboriti rekord u posećenosti turista, a u Srbiji uopšte nije poznato

Do kraja ove godine ostrvo će posetiti preko 800 hiljada turista!

  • 0

Neverovatan porast turista zabeležen je na grčkom ostrvu Paros koje se smatra jednim od najlepših u Kikladima.

Prema podacima grčkih vlasti od 2016. godine zabeležen je porast od čak 163 odsto kada je avio-saobraćaj u pitanju, a u poređenju sa 2012. godinom skoro je 100 hiljada turista više koji ostrvo posećuju kruzerima i trajektima.

Na to su i te kako uticala tri faktora. Prvo, puštanje u rad novog aerodroma 2016. godine koji ima veće kapacitete od prethodnog. Zbog toga su veći avioni počeli da dolaze, novi turistički operateri su uveli svoje letove, pa je samim tim ostrvo mnogo bolje povezano sa ostatkom Evrope.

Paros, Grčka, ostrvo Foto: Pixabay.com

- Aerodrom je uvek najbolji pokazatelj razvoja jednog mesta. Osim što nam je doneo porast turista, olakšava i lokalnu ekonomiju jer imamo mnogo bolju povezanost i sa ostatkom Grčke, pa je moguće posetiti ostrvo radi posla samo i na par sati, navodi gradonačelnik Parosa, Markos Koveos.

Još jedan faktor je umnogome pomagao, a to je i promocija ostrva. Opština Paros je u poslednjih 25 godina godina učestvovala u 35 međunarodnih i 10 domaćih izložbi zbog čega su se uspešno probili i na tržite Kanade, ali i Poljske.

Paros, Grčka, ostrvo Foto: Pixabay.com

Takođe, prema izboru poznatih turističkih portala Paros se bez konkurencije smatra najlepšom destinacijom u Grčkoj.

Međutim, treba imati na umu da je Paros malo skuplje ostrvo od ostalih, pa tako srpske agencije nude paket aranžmane u koje su uključeni prevoz i smeštaj tek od 1,000 evra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA