≫ 

Do ove rajske plaže u Grčkoj stiže se za samo 15 evra: Srbi je obožavaju, a evo gde se nalazi (FOTO)

Definitivno je jedna od najlepših na svetu!

  • 13

Čuveni francuski magazin "Paris Match" objavio je listu manje poznatih plaža u Grčkoj baziranu na iskustvima sa TripAdvisor-a. Među najlepšim je pak, proglasio Porto Kaciki na Lefkadi, koja je omiljena i među srpskim turistima. Prema istraživanju Digital Elementa, čitaoci su najviše preporučivali ovu plažu na osnovu iskustva, i za koje bi se opredelili i ovog leta, čak i da dođe do rasta cena u Grčkoj.

Plaža Porto Kaciki se nalazi na jugozapadu Lefkade, oko 40 kilometara od glavnog grada, a mnogi je smatraju i zaštitnim znakom ostrva.

porto katsiki kaciki lefkada jonsko more plaza foto: printscreen/youtube/Emanouil Koutsios

Do plaže možete doći na dva načina - brodom i kolima.

Brodovi saobraćaju iz Nidrija i Vasilikija, a cena karte između 15 i 20 evra zavisno od prevoznika.

Ono što se savetuje jeste da pre kupovine karte proverite da li je taj dan pogodan za plovidbu zbog čestih vetrova, ali i da pitate šta se dešava sa vašim novcem ukoliko se put otkaže.

porto katsiki kaciki lefkada jonsko more plaza foto: printscreen/youtube/Emanouil Koutsios

Ukoliko dolazite kolima očekuje vas duga i spora vožnja serpentinama po ne tako lepom putu, a s obzirom da ćete se dobar deo puta voziti samo jednom trakom i mimoilaženje sa drugim automobilima biće teško izvodljivo. No, kada konačno stignete do plaže cena parkinga je samo tri do pet evra, a tu se nalazi i nekoliko kantina gde možete kupiti hranu i piće jer je plaža pusta.

Osim što ćete se dugo voziti, prilaz samoj plaži je vrlo pristupačan, pa nema puno pešaćenja niti stepenika.

porto katsiki kaciki lefkada jonsko more plaza foto: printscreen/youtube/Emanouil Koutsios

Možda je malo napornije doći do nje, ali ovaj biser i jednu od najlepših plaža na svetu nikako ne smete propustiti ukoliko posetite Lefkadu, pa čak i Kefaloniju koja se nalazi blizu i odakle možete doći na izlet.

(Τ.Τ./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Срб

    10. jun 2019 | 14:59

    Ма јок идите у хрватску и црну гору Ем је чисто ем је џаба а ако проговорите српски још попијете батине Ма рај на на земљи

  • Gasi

    10. jun 2019 | 13:06

    Bio na plazi.raj na zemlji

  • Srb

    10. jun 2019 | 11:34

    Ko kaze da je los put do tamo? Put je skroz korektan. Priroda je fantazija i moj savet je bas da idete kolima. Od Nidrija vam je potrebno oko sat i po, mozda malo vise. Put do tamo vredi svaki km. U povratku imate mnogo mesta gde mozete da sednete na lepu veceru..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA