≫ 

Egzotika koja se krije u srcu Mediterana predstavlja najbolje čuvanu tajnu Italije

Definitivno jedno od najlepših mesta na svetu!

  • 0

Sardinija je prelepo mesto sa divnom klimom, prelepim plažama i morem, međutim ono što je verovatno izdvaja od ostalih mesta je gostoljubivost lokalnog stanovništva koji će vam odmor učiniti nezaboravnim.

Sardinija se nalazi na Mediteranu, na zapadnoj obali Italije. Ostrvo je popularno i među Italijanima, ali i turistima iz ostalih delova sveta. Ovde možete uživati i u prefinjenosti Kosta Smerelde, ali i u ruralnim planinama koje krase ovo ostrvo. O plažama i odmaralištima verovatno ne treba trošiti reči. Mnogo je stvari koje privlače turiste u Sardiniju: plaže, odmarališta i gradovi koji odišu istorijom.

Sardinija Foto: Pixabay

Možda i najlepši je definitivno gradić Algero koji se izdvaja po prisustvu katalonske manjine. U njemu se još uvek mogu videti primeri arhitekture iz 16. veka, a sedam kula koje su se nekada koristile za odbranu grada i dalje dominiraju Alegrom.

Centar gradskih dešavanja je luka gde se obavljaju skoro svi poslovi, tamo se nalazi pregršt ribarskih čamaca, barova i mesta na kojima možete jesti. Nedaleko od grada nalazi se Porto Konte sa svojim divnim plažama kao i impresivni ostaci Palmavera Nuraga.

Sardinija Foto: PIxabay

Od mnogih plaža Sardinije, nekoliko njih se izdvaja.

Kosta Smeralda ili “Smaragdna obala” je omiljeno mesto za bogate i poznate. Lepote ovih plaža je teško nadmašiti, a obala je puna i intimnih uvalica na kojima su plaže belo - roze boje.

Marina u Porto Cervu na Kosta Smeraldi. Sardinija, Italija Marina u Porto Červu na Kosta Smeraldi. Sardinija, Italija. Foto: Wikimedia Commons/Heinz-Josef Lücking

Tu se nalazi i arhipelag La Maddalena koji je napravljen od 27 ostrva, od kojih je svako nacionalni park. Kaljari mimo kulturnih znamenitosti i odličnih mesta za kupovinu i restorana ima i jednu od najdužih plaža na Sardiniji.

Portobelo se nalazi na severnoj obali ostrva i smatra se najromantičnijim mestom na Sardiniji. Grad leži na onome što se smatra “idealnom plažom za plivanje”.

Sardinija, Algero Algero / pixabay.com

Međutim, kuhinja na Sardniji je ono što će vas osvojiti. Hrana se bazira na morskim plodovima, a jako je popularna začinjena riblja čorba Burida kao i jastog, rakovi, lazanje i dagnje. Naravno, kako bez čuvenih pasti i lokalne kombinacije njoka i raviola prelivenih savršenim sirevima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA