Srpski turisti hrle da vide čudo prirode u Grčkoj koje nije uvek u tako lepom izdanju kao na slikama

Jola je prirodni bazen i prava turistička atrakcija na Tasosu

  • 9

Ovo čudo prirode na Tasosu zovu i prirodnom morskom lagunom u stenama, a oni koji su ga posetili u periodu velikih talasa zovu je prirodnim đakuzijem.

Prirodni bazen Jola, Tasos

Foto: Bojana Krstić

Prvo što treba da znate ukoliko želite da posetite ovaj prirodni fenomen je da do njega nije baš lako doći.

Jola se nalazi na 4 km od mesta Astrida, a putokaz koji sa magistrale pokazuje gde treba da skrenete je slabo vidljiv. Put do Jole je prava avantura na kraju koje vas čeka neverovatna prirodna lepota.

Prirodni bazen Jola, Tasos

Foto: Bojana Krstić

Kada skrenete sa magistrale i stignete do prvog parkinga možete ostaviti auto tu ili nastaviti vrlo neravnim i nepristupačnim putem do parkinga broj dva.

Odatle vas nerevan i pomalo opasan put vodi pešaka i posle nešto manje od 2 kilometra izbićete na pučinu i strminu preko koje ćete se kamenim pločama spustiti do bazena u steni.

Prirodni bazen Jola, Tasos

Foto: Bojana Krstić

Kupanje u ovom bazenu biće nezaboravan doživljaj, ali možete biti i manje sreće i posetiti Jolu u ne tako reprezentativnom izdanju.

Naime, kada nema mnogo padavina i talasa i bazen se nedeljama ne ispira, voda u njemu može biti tamno zelena, pa čak i crna i tada se ne preporučuje kupanje, a sam doživljaj ovog mesta nije potpun.

Prirodni bazen Jola, Tasos

Foto: Bojana Krstić

Nečija iskustva su bila razočaravajuća. Voda je bila mutna, prljava i zaudarala je. Nije bilo ni traga ni glasa od zelene boje vode koju možete videti na svim slikama na internetu, pa i na ovim našim.  Nas je zadesila sreća pa je pri našem dolasku Jola bila u svom punom sjaju.

 

(Telegraf.rs/B.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pp

    18. jun 2019 | 14:29

    Bio sam i mislim da nije toliko vredno truda, vremena i rizika ostecenja vozila. Tasos ima mnogo lepih i prijatnih mesta.1

  • Bojan

    18. jun 2019 | 12:08

    Jola je zaista neverovatna. Ali pogled na more je mozda jos lepsi jer ste bukvalno na litici poprilicne visine. Put je los. Sa glavnog puta se skrece i par kilometara se vozi zemljanim putem. Vecina vozila mogu da prodju. Organizovan je i prevoz kvadovima. Preporucujem ovu avaturu

  • Змија

    18. jun 2019 | 14:19

    Тзв Зевсово око... Прелепо,а,и није тако тешко доћи до њега.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA