Destinacija u Grčkoj koja vredi svaku paru, a najbolje je da je posetite tek u septembru

Plaža Sarakiniko na ostrvu Milos po mišljenju CNN-a nalazi se na listi najlepših plaža na svetu, a odlazak na nju se preporučuje najviše u septembru.

  • 0
sarakiniko milos foto: pixabay.com

Ako postoji nešto što može dočarati površinu Meseca, onda je to ova plaža. Ravne, bele stene u kombinaciji sa tirkiznim Egejskim morem čine jedinstven pejzaž, a Milos čine posebnim.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Josh Travel Blog (@joshtravelblog) on

Vulkansko ostrvo u Egejskom moru u Kikladima, gde je pronađena statua Afrodite sa Milosa, jedinstveno je po svojim belim stenama, rajskim plažama i tirkiznom moru.

sarakiniko milos foto: pixabay.com

“I Grci i stranci znaju da je svako grčko ostrvo poseban svet. Milos je pak, drugačiji“, kaže Leonidas Fotinos, stanovnik ovog ostrva. – “Na Milosu je magnetska moć prirode toliko jaka da može preplaviti sva vaša osećanja. Zato mi volimo da živimo ovde, a turisti se posebno oduševe kada ga otkriju.“

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by ᴘᴇʀғᴇᴄᴛ ɢʀᴇᴇᴄᴇ 🇬🇷 (@perfect_greece) on

Fotinos, čiji je otac rođen na Milosu, osećao je neverovatnu nostalgiju za ostrvom da se pre 25 godina i vratio na njega i pokrenuo turističku agenciju. Od tada je svedočio Bolivudu, koji je ovde snimao filmove, modnim kućama koje su upravo Milos birale za svoje editorijale, ali i mnogim pevačkim zvezdama koje su na njemu ekranizovale svoje hitove.

Kako do Milosa?

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Do You Speak Greek? (@doyouspeakgreek) on

Avionom od Beograda do Atine (cena karte 220 evra), zatim trajektom koji za pet sati stiže do ostrva (cena karte od 28 evra u jednom pravcu). Cene dvokrevetnih apartmana se kreću od 75 evra, pa naviše, a cene su prosečne s obzirom na to da se ostrvo nalazi u srcu Kiklada.

(T.T./Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA