≫ 

Važno za sve koji letuju u Grčkoj: Ako dobijete kaznu za parkiranje, kući nećete moći pre ponedeljka

Ni slučajno nemojte voziti u papučama za plažu...

  • 8

Ukoliko ove godine budete letovali morate imati na umu da se držite saobraćajnih propisa jer jedna kazna može biti dovoljna da vam upropasti letovanje.

Naime, prema rečima Aleksandra Seničića direktora Jute, grčki Zakon o bezbednosti u saobraćaju je promenjen i odnosi se na celu zemlju. Međutim, u Severnoj Grčkoj sprovođenje ovog zakona je malo specifično.

- Za jedan deo prekršaja se skidaju tablice, zbog čega možete doći u situaciju da zateknete kaznu za plaćanje i gde da se javite, a tablica nema. To može biti, na primer petak, a oni ne rade do ponedeljka i onda imate problem jer ne možete da krenete kući. Takve stvari su se mnogo puta dešavale, izjavio je Seničić za "Telegraf".

put, halkidiki, kazna, policija Foto: Prinscreen/ facebook.com/GrckaInfopage/photos

Dobra vest je kazne nisu stravične i kreću se od 25 do 80 evra. Ipak, nešto što mnogi rade tokom vožnje, ove godine će se papreno naplaćivati kazne.

- Višestruko su uveli kazne za priču telefonom, nevezivanje pojasa i brzinu. Ono što je osnovna novina jeste zabrana vožnje u papučama i bez obuće. U našem Zakonu to, recimo postoji već 15 godina, ali kod njih je tek sad uvedeno.

Ono što je specifično gore na severu je da nema mnogo policijskih stanica i da tih kontrola zaista nema previše. Ali, bolje preventivno delovati i držati se saobraćajnih propisa.

VIDEO: Šta sve ne treba da radite u Grčkoj

(Tara Tomović/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA