• 6

Crna Gora, Grčka i Hrvatska na listi najlepših destinacija u Evropi: Evo i koji gradovi su na listi

Magazin "Conde Nast Traveller" objavio je listu 25 manjih i najlepših destinacija u Evropi.

  • 6
Hvar

Hvar / foto: pixabay.com

Na listi su se našle dve lokacije u Grčkoj, jedna u Hrvatskoj i jedna u Crnoj Gori.

Najbolje pozicionirano je hrvatsko ostrvo Hvar, koje se našlo na šestom mestu prestižne liste i predstavlja pravi biser u srcu Jadrana.

Asos Kefalonija

Asos / foto: pixabay.com

Selo Asos na Kefaloniji je zauzelo osmo mesto na ovoj prestižnoj listi. U pitanju je mala luka koja godišnje primi hiljade i hiljade turista koji se penju sve do tvrđave da bi se divili magičnom pogledu.

Kotor nocu

Kotor / foto: Nebojsa Nikolic

Na desetom mestu našao se Kotor u Crnoj Gori koji predstavlja nešto potpuno nesvakidašnje za strance, a jedna od omiljenih aktivnoti je takođe penjanje uz 1,400 stepenika do tvrđave.

Meteori

Kastraki, Meteori / foto: pixabay.com

Petnaesto mesto takođe zauzima jedna destinacija u Grčkoj, odnosno Kastraki, selo podno Meteora koje je fenomenalno ako tražite odmor tokom jeseni i proleća.

bled

Bled / foto: pixabay.com

Sedamnaesto mesto zauzima magično jezero Bled u Sloveniji, a pobednik ove liste je grad Ronda u Španiji.

ronda, španija

Ronda / foto: pixabay.com

(T.T./Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Storm

    Dokle više da lažno reklamiramo Milogoru i NDH.?? Krajnje je vreme da im Srbija neke stvari onemogućimo kao npr: da preispita sva srpska državljanstva koja smo im dali do sada i po kojoj osnovi, da su u obavezi da plaćaju porez kao strani državljani, da mogu da studiraju u Srbiji na fakultetima samo po ceni kao za strance, da ne mogu da dobiju studentski dom, i da budu na srpskom bužetu ni po kojoj osnovi, da prednost za zaposlenje u svim firmama na teritoriji Srbije imaju državljani Srbije, da plaćaju sve lekarske preglede i intervencije kao stranci unapred. Pošto takvi naturalizovani srbi za nas srbe dok su ovde pričaju sve najbolje, a kada odu preko leta u njihovu matičnu državu nazivaju nas srbijancima, paradz turistima i poručuju nam da tamo nismo dobro došli omalovažavajući čak našu veru i našu istoriju i svetinje. Srbija treba da ide napred ali dokle bre da se ponižavamo dokle ? Nisu Tesla, Njegoš, Pupin i ostali bili milogorci bar poštujmo njih i njihovo srpsko poreklo!

  • Milan

    A koliko su crnogorci u vecini zainteresovani da pomude nesto dobro i budu ljubazni,znaci nema dalje,mada ima i finih ljudi,al su u velikoj manjini

  • Stana

    Pa drugi niko i nema More !

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima