≫ 

"Ko voli Paraliju ne može biti loš čovek. Mnogima je ispod časti jer vole neka zvučnija mesta"

Plaža Katerinija, u Srbiji poznatija kao Paralija jedno je od najpopularnijih letovališta u Grčkoj za srpske turiste.

  • 16
Dragan Marinković Palma, paralija, Grčka, more, plaža Foto: Palma Plus

Da se ne lažemo, Paralija je obično prvo mesto koje vidimo u Grčkoj, obično na ekskurziji u srednjoj školi.

Možda je danas Paralija "izašla iz mode", ali srpskih turista je još uvek puno, a taj broj ne jenjava već više od 30 godina!

Činjenica je da su cene u ovom mestu najniže, a da je gradić veoma praktično opremljen barovima, restoranima, prodavnicama i klubovima, ali opet se postavlja pitanje - zašto pored skoro dve hiljade kilometara grčke obale baš Paralija?

Paralija, Grčka Foto: Wikimedia/Elena Chochkova

Pa, sve je podređeno Srbima i srpskom jeziku, a društva nikad ne manjka.

Možda je jedan komentar koji je osvanuo na internetu najbolje objasnio zašto Srbi vole Paraliju.

- Ko voli Paraliju, ne može biti loš čovek. Ako samo malo bolje razmislite, shvatićete da to što sam napisao ima neki smisao“, napisao je nepoznati komentator - Mnogima je ispod časti ako im neko pomene Paraliju. Mnogi pate od nekih zvučnijih i egzotičnijih imena, kao što su Tasos, Lefkada, Skijatos (na kome sam i ja bio), Krit, Kefalonija... U Paraliju dolaze ljudi koji ne pate od svega toga, i koje nije sramota da kažu da su bili tamo.

Paralija, Grčka Foto: Wikimedia/Andrei Dan Suciu

U Paraliju dolaze neopterećeni ljudi. Poenta je u tome da je skromnim i neopterećenim ljudima svejedno gde su na letovanju, bitno je da imaju more (koje je svuda slano), pesak (koji je svuda mek) i Sunce (koje svuda prži). Znam mnoge ljude koji imaju mnogo novca, pa letuju u Paraliji. Ja ću se da se trudim da obiđem i ta druga mesta koje sam spomenuo, jer smatram da čovek ne treba da se veže samo za jedno, i da treba što više da vidi ako je u mogućnosti, ali mislim da komplekse treba lečiti na drugim mestima. Ne treba da pljuju po nekom mestu, kao na primer po Paraliji, što mnogi i čine, a od njih, što je zanimljivo, neki nisu ni bili tamo, ali su ubeđeni da je tamo vašar i paradajz-turizam.

Paralija, Grčka Foto: Wikimedia/Elena Chochkova

Da više ne dužim, svima koji ovo čitaju želim prijatan odmor u Grčkoj. Treba da smo srećni što možemo da putujemo u bilo koje mesto u Grčkoj, jer nažalost, poznajem mnoge koji ne mogu da otputuju nigde, a bili bi srećni da odu i u toliko kritikovanu Paraliju - završio je.

I na ovako iscrpno i veoma logično objašnjenje bilo je onih koji su tvrdili da tamo „više nikad“ neće otići zbog „prljave vode, meduza, preveilke gužve, kanalizacije“ i slično.

Da li biste vi letovali u Paraliji?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fidel

    2. jul 2019 | 11:12

    Živela Grčka Živela Paralija Živeo Palma Živela Srbija

  • Grga

    2. jul 2019 | 12:15

    Ja hocu da idem u Grcku i da oko mene budu Grci a ne ceo moj grad od kog sam otisao da se odmorim

  • DDF

    2. jul 2019 | 11:32

    Paralija"paradajz turizam",mutna voda sa travkama🥴🥴🥴,tako da"ostale grcke destinacije"dolaze samo u obzir😏😏😏

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA