• 93

Boku Kotorsku ne zovu uzalud biserom Jadrana: More čisto kao suza, luksuzne jahte i gradovi iz bajke

Crna Gora je i dalje najpovoljnija destinacija na koju možete da odete ovog leta

  • 93

Ne samo što za pristojnu sumu novca možete da letujete deset dana, već je put do Crne Gore iz Srbije najkraći.

Za mnoge omiljena destinacija za letovanje u Crnoj Gori je Boka Kotorska, koja obiluje brojnim naseljima i ostrvima koja morate da obiđete.

Veća naselja u Boki su: Njivice, Igalo, Hreceg Novi, Savina, Meljine, Zelenika, Kumbor, Đenovići, Baošići, Bjela, Kamenari, Risan, Perast itd...

Ostrvo Mamula, Crna Gora

Foto: Profimedia/Alamy/ ostrvo Mamula

U Boki postoji i prelepa ostrva koja možete posetiti čamcem: Prevlaka, Mamula, Ostvro Vavedenja, Gospa od Škrpjela, Sveti Marko, Ostrvo Cveća, Sveti Đorđe...

Herceg Novi je oduvek bio omiljeno mesto za odmor turista iz Srbije, a mnogi ga zovu biserom bokokotorskog zaliva.

Herceg Novi Hunguest Sun Resort hotel

Foto: Tamara Antonović

Velika istorija ovog grada, kao i brojni kulturni sadržaji i festivali će i ove godine biti pravi "mamac" za turiste, a Herceg Novi je i dalje jedno od omiljenih letovališta za turiste iz Srbije.

Ukoliko odsedate u Herceg Novom i tokom boravka obiđete sve znamenitosti koje ovaj grad ima da ponudi, znajte da se na otprilike pola sata vožnje nalaze Dubrovnik i Kotor koji su takođe veoma zanimljivi turistima. Zbog toga je gotovo sigurno da vam avanture tokom odmora neće nedostajati.

Lepote Crne gore, Perast, fasinada

Foto: Promo

Iz Herceg Novog možete napraviti izlet do baroknog mesta Perast koji je poznat po pobedi protiv Turaka. Iz Perasta je moguće napraviti hodočaće brodom do ostrva Gospa od Škrpjela.

"To je jedno mesto koje inspiriše prinčevsko razmišljanje i osećaj blagostanja", istakao je nedavno britanski Telegraf za Boku Kotorsku koji je crnogorske plaže uvrstio u 20 najlepših.

Ukoliko ste ljubitelj jahti pravo mesto za posetiti je najluksuznija luka na Mediteranu - Porto Montenegro.

Porto Montenegro

Foto: Wikipedia/Stolbovsky

Već nekoliko godina ova luka privlači vlasnike jahti, ali i one koji vole da se nađu u blizini i dožive poseban luksuz.

Porto montenegro

Printskrin: Facebook/Beautiful Montenegro

S jedne strane, lepo je videti jahte, a tu ih ima od onih malih do veoma velikih i luksuznih. S druge strane, uz samo more, izgrađene su predivne stambene zgrade u kojima su restorani, barovi, radnje sa evropskim modnim brendovima…

Ako planirate ove godine da leto provedete na crnogorskom primorju, trebalo bi da znate da je voda Jadranskog mora visokog kvaliteta, kao i da 30 kupališta u Crnoj Gori nosi Plavu zastavu (Blue flag) koja se dodeljuje samo najčistijim plažama.

Prva plaža sa plavom zastavicom u 2018. godini bila je Kamenovo, koja je takođe i višegodišnji dobitnik ovog prestižnog ekološkog priznanja.

Ipak, postoji veliki broj plaža sa plavim zastavicama, a ovde možete pogledati spisak.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Predrag

    Plave plaze nisu u bokakotorskom zalivu, vec u potezu gde je otvoreno more, od Tivta pa prema Ulcinju. Inace u samom zalivu od H. Novog pa do Tivta,ima problema sa kanalizacionim odvodima i treba se jos puno raditi na preciscavanju otpadnih voda koje se ulivaju u bokakotorski zaliv. To je realnost.

  • Nije nego

    Biser Jadrana je bio naziv za Dubrovnik. Dogovorite se sa braćom.

  • Splico

    Sve, sve .. ali CISTA VODA .. buahahahahahah

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima