• 27

Koliko prosečan Nemac potroši na letovanje, a koliko Srbin? Odgovor će vas prilično iznenaditi

Možda smo miljama udaljeni, ali more volimo više od svega

  • 27

Nemački list "Frankfurter Allgemeine Zeitung" otkriva koliko novca troši prosečan Nemac na letovanje.

Naime, tokom 2018. godine Nemci su u proseku izdvajali 1.352 evra na letovanje. Ako ćemo pak, detaljnije jedan od tri Nemca maksimalno izdvaja 750 evra za letovanje, dok 28 odsto troši između 1.000 i 2.000 evra, a samo kod samo 15 odsto cena letovanja prevazilazi ovu cifru.

devojke na plaži plaža devojka more

foto: pixabay.com

Iako su nam standardi dijametralno suprotni, zanimljivo je da i Srbi troše sličnu cifru na troškove letovanja. Prosečan Srbin potroši minimum 500 evra po osobi i to kada su u pitanju jeftinije destinacije, a u proseku se po osobi potroši 1.000 evra za letovanje sa svim troškovima.

S druge strane, dok je u Srbiji sasvim normalno dići kredit kako bi se pokrili troškovi letovanja, u Nemačkoj se to ne smatra neophodnim i normalnim, pa tako samo 3 odsto Nemaca diže pozajmicu kako bi otputovalo na more.

Ipak, ono što je važno naglasiti jeste da za razliku od građana Srbije Nemci ne idu na letovanje samo jednom godišnje, pa tako svoje odmore organizuju po sezonama.

VIDEO: Netaknuti dragulj Grčke vredi da postane novo omiljeno letovalište Srba

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Dr

    Svima nama koji znamo nesto o Nemackoj mnogo govori da su aranzmani u nemackoj jeftiniji nego kod nas za razne izmisljene dinarske takse od strane nasih agencija. Takodje njihov standard i nas se ne mogu porediti. Malo mi je tekst nebulozan jer kada god smo i u toj Grckoj sreli Nemce oni se nalaze u lux vilama ili dobrim hotelima. Ne zderu giros pitu po ulicama umazani od senfa i kecapa dok iz petnih zila dozovaju svog malog koji uporno hoce da se oklembesi na granu palme u obliznjem parku. Dajte da se ne lazemo. Imam dosta kolega lekara koji ne idu samo jednom na more vec odlaze vise puta na putovanja jer ima plate u nemačkoj to dopustaju. Apsurdno je porediti nas odlazak jednom godisnje od njihovih 3 odmora.

  • Misko

    Ma kakvi Nemci bre, donesu sa sobom sve zivo u autu, od piva do toalet papira ito samo da sto manje potrose, a koliko ih tek ima koji neidu na odmor jer nemaju love. Nekad su oni bili potrosaci, davno.

  • Veteran

    Ma mi smo u ovome pobedili Nemce, Srbin mora na more makar kuća propala, vidim poslednjih godina je hit ono bio sam na more,a pojedinci kada se vrate nemaju za leba,znam više slučaja kod mene u ulici, oni su bas slučajevi, pozajmljuju pare ujutru za hleb a ide na more po pet dana i to u Ulcinju, ali bitno je ono da kaže da je bila na more,

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima