• 20

Srpski turisti oprez! Dve velike prevare koje mogu da vam se dogode na Tasosu i Sitoniji

Zamka za turiste moguća je i u Grčkoj

  • 20

Fejsbuk stranica Nikana.gr upozorava sve turiste iz Srbije da je i u Grčkoj moguće da upadnete u takozvanu zamku za turiste, a poseban oprez savetuju ako odlazite na plažu Aliki na Tasosu i ako idete na krstarenje sa Sitonije na ostrvo Amiljani i do Plave lagune.

- Čuli ste za izraz: "zamka za turiste"? Toga ima na svim svetski popularnim turističkim destinacijama, pa i u Grčkoj. Takozvane zamke su uglavnom male i bezazlene, poput onih da vam vodič preporuči "najbolji" restoran, a restoran nije najbolji nego nudi najbolju proviziju vodiču.

- Međutim, nas interesuje vaše iskustvo sa pravim prevarama.

- Razmišljali smo da napišemo jedno upozorenje za neke događaje koji se ponavljaju i koji se mogu svrstati u neki vid prevare.

Jedna od njih je svakako ponašanje vlasnika čuvenog restorana na plaži Aliki na Tasosu gde su korisnici ležaljki uslovljeni ručkom u restoranu, a cene u restoranu mogu ozbiljno varirati od slučaja do slučaja.

- Nešto drugo što smo primetili odnosi se na Sitoniju. Postoje izleti velikim brodovima do Plave lagune i do ostrva Amuljani, ali koliko smo primetilli brod se uopšte ne zaustavlja na Plavoj Laguni (već na sasvim drugom mestu), a umesto kupanja na nekoj od prelepih plaža ostrva Amuljani, brod ih iskrcava u samu luku. Naravno, turisti nisu ni svesni da Plavu Lagunu uopšte nisu videli, kao ni predivno more po kojem je ostrvo Amuljani poznato. Da napomenemo da ovi izleti na koštaju malo.

-Pretpostavljamo da ima i drugih organizatora sličnih izleta koji rade baš onako kako treba i kako reklamiraju. Da li ste možda vi posetili organizovano Plavu Lagunu i ostrvo Amuljani sa Sitonije i kako je bilo?

- Da li vi imate neka izrazito loša iskustva sa bilo kojom destinacijom u Grčkoj (pritom ne mislimo na smeštaj)?

- Da li biste želeli da upozorite na nešto ostale turiste i da tako zajedno napravimo jednu listu sa upozorenjima za svaku destinaciju?

- P.S. Na prvoj fotografiji je Plava laguna koja uopšte nije to :) i na drugoj prava Plava laguna, navode na stranici Nikana.gr.

ostrvo, Thassos, Tasos,

Foto: Pixabay

Evo kakva su iskustva podelili naši turisti:

- Pojedini naši agenti na Krfu debelo naplaćuju obilazak Srpske Kuće i ostrva Vido, govoreći turistima ukoliko samostalno odu do Srpske Kuće da im se kustos gospodin Saramandić uopšte neće obratiti, što nema blage veze sa istinom, napisao je jedan korisnik.

- Izleti za Lalariju i Egremni, niko nekaze da ne pristaju na plažu ukoliko ima vetra. Oni uredno krenu pa vas voze gde su oni zamislili. Nama se to desilo na Skijatosu, jedino tu informaciju mozeš čuti od naših turista ili vodiča, napisala je jedna žena.

- Baš tako! Ove godine je nas 6 uplatilo taj izlet i bili smo jako razočarani " plavom lagunom", jer su nas doveli na malu plažicu punu algi, a na Amuljaniju smo samo kafu popili jer su nam rekli da su plaže suviše daleko i da nećemo stići, s obzirom na vreme koje smo imali. Opet, nama i deci je bilo lepo da se vozitmo brodićem, ali definitivno izlet nije bio ono što su nam u agenciji rekli. Ni blizu, zaključila je jedna korisnica Fejsbuka.

- Coctail bar Nima na Rodosu u starom gradu. Uvukoše nas unutra, dadoše meni bez cena, donesoše koktel (čitaj obojenu vodu) i na kraju račun na blokčetu 50 evra, bilo je iskustvo još jedne naše turistkinje.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Crni RS

    Odlicna tema,Tasos Potos,Avgust prvo da pohvalim mjesto i plaze mozda sama gracka ako se moze reci gradska plaza jeste u nekim trenutcima prljava ali ostale pa i malo dalje od te su eksta,voda je nestvarno cista i topla i kaze drugacije laze.Najradije bi o agenciji i njihovoj prici o smjestaju i o onome sto te doceka tamo ali nije to tetma pa i necu. Ali ta jednodnevna krstarenja eee to je za pricu na dugo i siroko i ono pravljenje vodica da nema pojma sta rade o gdje plove. Ali je znao reci da je 35 eura po osobi iako je 30 regularno al kao on je izasao u susret pa nece biti guzve na brodicu.A zavrsili smo na nekoj vjerovatno najpravijoj plazi na Tasosu. E onda je tu nastala gunga pa mu je malo falilo da pliva vodic do Potosa i stvari su se promijenile poprilicno.

  • Relja

    A pljujete Hrvatsko i Crnogorsko more. Al jbg, kad Srbija nema MORE !

  • Sajla

    Nema većih prevaranata od Grka i Italijana. Poslovao sam sa njima, sve obećaju, imaš utisak da su divni ljudi a na prvij krivini jadac. Nisam njima oduševljen, mada je grčko more čisto i lepo su snabdeveni.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima