Prljavština, loš internet ili komarci: Na šta se najviše žale srpski turisti na letovanju?

Od toga da smeštaj ne izgleda "kao na slici", preko manjka kontejnera, do slabog interneta, evo šta najviše smeta srpskim turistima na odmoru

  • 8
Omiljena letovališta Srba Foto ilustracija: Telegraf/Shutterstock

Šta će nam zasmetati na letovanju, da li blizina bučnih klubova, prljave ulice ili slaba mrežna pokrivenost, u mnogome zavisi od nas samih. Nemamo svi iste prioritete kad je smeštaj u pitanju, niti očekivanja kad je reč o plažama. Naravno, aranžman od 150 evra ne može se uporediti sa smeštajem u hotelu od pet zvezdica, ali to ne obeshrabruje naše zemljake da pišu žalbe turističkim agencijama...

Grcka leto letovanje Halkidiki Hanioti Chaniotis Foto: Shutterstock

Šta je to što Srbima najviše smeta kad su na zasluženom odmoru? Sudeći po forumima, na prvom mestu se nalaze prljavština i buka. Čekanje na granicama je posebna priča.

Koliko god da Srbi vole da idu u Grčku na letovanje, toliko se ne ustručavaju da se žale na neke "neprihvatljive" uslove. Prema informacijama iz Nacionalne asocijacije turističkih agencija JUTA, bilo je nekih u najmanju ruku neobičnih pritužbi, kao na primer na veliko prisustvo komaraca i osica. Takođe, u zavisnosti od starosne dobi i da li na letovanje idu sa partnerom, prijateljem ili porodično s decom, Srbima umeju da zametaju i bučne komšije. Na Krfu, koji je već decenijama praktično britansko letovalište, bilo je najviše pritužbi na bahato ponašanje ostrvljana, buku, kao i nered koje ostavljaju za sobom. U slučaju Grčke, najviše žalbi je ipak bilo na račun smeštaja. Onima koji su uplatili nešto jeftinije aranžmane najviše je smetala prljavština u smeštaju, neočišćeni toaleti, masni kuhinjski aparati i sl.

Grcka, plaza, turska bazen Foto: Pixabay, Profimedia

U Bugarskoj je najviše pritužbi bilo na higijenu na plažama, nedostatak dobrih mesta za izlazak, ali i to što more nije plavo. Nekolicima je imala neprijatna iskustva sa krađom.

Kad je reč o Turskoj, ona je čini se po meri Srba, mada je ne posećuju u toj meri kao Grčku. U najvećem broju slučajeva turisti su se izrazili pohvalno o smeštaju i plažama u popularnim letovalištima Bodrum i Antalija. Cene su pristupačne, a sami Turci izuzetno ljubazni.

Egipat i Tunis najmanje su se dopali muškarcima koji su na letovanje išli s partnerima. Egipćani su posebno agresivni kad je reč o komplimentiranju i udvaranju (mada se iza toga najčešće krije namera da vam prodaju svoju robu), a ne mare da li je žena kojoj upućuju komplimente u pratnji dečka, muža... Iako su im se dopale turističke ture koje obuhvataju obilazak piramida, posetu Dolini kraljava, beduinskim selima, jednodnevne izlete u pustinju i sl, većina Srba je složna da su Egipat i Tunis mesta koja je dovoljno samo jednom posetiti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iskreno

    30. avgust 2019 | 20:01

    Turska je zakon.

  • 534

    30. avgust 2019 | 20:55

    A na šta se žale domaćini kad su srpski turisti u pitanju? Da spremaju ajvar i džemove u apartmanima, na pune apartmane otpadaka i djubreta nakon napuštanja, na manjak inventara, posebno baterija za vodu...

  • Anci

    31. avgust 2019 | 12:08

    Ja letujem u Albaniji,Sarana ili Ksamil super plaze i domacini su prijatni

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA