Jedna od najpopularnijih plaža na Halkidikiju poskupela: Za dve ležaljke traže i do 60 evra

A možda i lepota treba da košta malo više?

  • 5
ksenija halkidiki Plaža Ksenija / foto: printscreen/youtube/Georgnik Nikolas

Plaža Ksenija smatra se pravim draguljem Halkidikija, koji privlači što domaće, što strane turiste.

Zbog svoje lokacije i prelepe prirode ova plaža koja se nalazi na prvom prstu Halkidikija i mami turiste iz svih delova Severne Grčke.

Prevelika popularnost plaže je upravo jedan od razloga zašto je divlja plaža postala popunjena barovima u kojima kafa košta i do 5 evra, što najviše smeta srpskim turistima.

Međutim, post jednog turiste iz Srbije koji je posetio ovu plažu svedoči o tome koliko je ona postala modenska.

- Kabana bič bar, 4 ležaljke u prvom redu 400 evra. Obrazloženje da je to ujedno i vaučer za piće, voće, itd. Baš teši posetioce. Da li je to moguće, ja ne verujem? - napisao je u grupi "Live from Greece".

ksenija halkidiki foto: printscreen/youtube/Georgnik Nikolas

Proverili smo cene i odgovor je da je više nego moguće.

Naime, prvi set ležaljki u ovom baru zaista košta 60 evra, a u tu cenu uključeni su svi troškovi hrane i pića za taj dan. Šta prekoračite, moraćete dodatno da platite.

- Iako su lokali sa ležaljkama ostavili jedan mali deo plaže slobodan, zaista se isplati obići ovu plažu. Sa onakvim zlatnim peskom se ništa ne može porediti. Plitka voda, prečista čak i kada je najveća gužva na plaži - kaže jedan posetilac iz Soluna koji je ostavio komentar na TripAdvisoru.

Stoga ukoliko odlazite na ovu plažu krenite ranije ujutru kako biste našli svoje mesto pod suncem i izbegli plaćanje skupih barova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    2. septembar 2019 | 14:22

    Ja odoh posle 20 godina u Crnu Goru. Nerado, ali duplo je jeftinije!

  • Marko

    2. septembar 2019 | 15:03

    Volim i Grcku i Crnu Goru kao letovalista,ali u CG odem iz Vojvodine za 1000 evra,smestaj (malo bolji),gorivo i sve tamo,za nas troje. Odavde ne nosim nista od hrane i pica,s tim sto tamo odemo svaki drugi dan na neki rucak/veceru i placam lezaljke svaki dan. Za Grcku u toj varijanti treba 500 do 700 evra vise,znam iz sopstvenog iskustva ;)

  • Paraglajder

    19. septembar 2019 | 13:01

    "Pefko" Neću da vam kažem gde. Blizu je. Besplatne ležaljke i suncobrani. Mini bar i parking na desetak metara u hladu a dž. Frape i bira 2,5€ kola 1,8€ hotdog 2. Plaža kao tepih . Oko vas plivaju ribice u kristalnom moru. Tražite. He he. I ja sam . Tražio pa našao

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA