• 0

Jesenja žega: Najpoznatiji grčki meteorolog tvrdi da će ovaj septembar biti najbolji za letovanje

Najtoplije leto na Balkanu u poslednjih 127 godina

  • 0

Grčki meteorolog Sakis Arnautoglu čovek je kome se najviše veruje kada su vremenske prilike u pitanju, a sada je konačno objavio na svom Fejsbuk profilu dugoročnu prognozu za septembar u Grčkoj.

- Septembar će biti dosta suv, sa visokim temperaturama za ovo doba godine. Čitava ova prognoza može se nazvati jesenjom žegom!

Vremenska prognoza za septembar, Grčka

Foto ilustracija: Telegraf/Shutterstock

Sredinom septembra ciklon će Sredozemlju doneti topli vazduh iz severne Afrike zbog čega će se leto barem na još nekoliko nedelja u punom sjaju vratiti na velika vrata sa temperaturama preko 30 stepeni.

Što se tiče severa Grčke, temperatura je trenutno oko 30 stepeni, a ovakvo vreme će se zadržati sve do sredine oktobra.

Jedini hladniji, a za neke prijatniji period biće od 7. do 14. septembra kada sledi postepeni pad temperature. I pored toga prosečne dnevne temperature iznosiće oko 25 stepeni u proseku na Halkidikiju, što je uobičajeno za ovo doba godine, ali i razlog zašto mnogi biraju letovanje u septembru.

Ko je pak, željan julskog leta - podsetimo, zbog vrelog vazduha koji stiže iz Afrike jug Grčke biće vanredno topao za ovo doba godine, pa su Jonska i ostrva Dodekaneza idealan izbor za vas.

(Telegraf.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima