• 24

Suveniri iz Grčke koji su nam svima preko glave: Magneti, karte i penisi u različitim veličinama

Hajde, priznajte...

  • 24

Po povratku sa letovanja uglavnom donesemo poneki suvenir našim bližnjima, a u poslednjih nekoliko par godina smo u sve većoj agoniji kada su pokloni sa letovanja u pitanju.

Zašto?

Pa, kao što i sami znate u većini grčkih letovališta prodaju se gotovo iste stvari, pa često nemamo ni izbor, a opet ne želimo da trošimo dragoceno vreme na podrobnije biranje poklona.

Tako su svake godine neizbežni suveniri u vidu magneta sa imenom letovališta ili ostrva za koja često nemamo više ni mesta na frižiderima, ali i čašice za rakiju koje često idu u kombinaciji sa tradicionalnim grčkim uzom koji na policama često otaje neotvoren i narednih godina.

uzo

foto: pixabay.com

Verujemo da imate i po nekoliko špilova karata sa predelima kikladskih ostrva, a čest poklon su i sapuni od maslina, kao i same masline u vakumiranom pakovanju.

suveniri grčka

foto: pixabay.com

Oni koji bi da se našale pak, kupuju statue penisa koji su preplavili ne samo grčka već i internacionalna letovališta, a za koje se veruje da donose sreću.

Neki ih smatraju vulgarnim, a drugi šaljivim predmetom koji dolazi u više veličina i namena (najčešći su otvarači za pivo), pa se tako manji kreću od 5 evra, a najveći do 15 evra.

Penis, Pafos, Kipar, drveni penis, suvenir

Foto: Telegraf

Bilo kako bilo, čini se da od suvenira iz Grčke ne možemo pobeći, a vi podelite sa nama u komentarima šta je ono što vi najčešće dobijate, ali i kupujete bližnjima?

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zamak

    Ja mom šefu uvek donesem iz grčke jedan penis.

  • Konjina

    Kada bi resili da izdvojite vise od dva-tri evra za poklon ne bi bilo toliko krseva i kicerice.

  • Dejan

    Sad su hit sapuni u obliku penisa. Kaze mi drygarica ne mogu da naruce koliko se prodaje na kritu

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima