Hajde, iskreno - niko ne voli da sedi pored majke s bebom u avionu: Sada to možete da izbegnete!

Avio-kompanije uvele su takozvane "mape" koje prikazuju koja mesta u avionu zauzimaju najmlađi putnici

  • 0
Uplakana Beba u avionu Foto: Shutterstock

Koliko god da volite decu, najmlađi putnici na dugim letovima mogu da budu prilično neugodni saputnici. Od dečjeg plakanja, vriske, smejanja, svega onoga od čega biste "na zemlji" mogli da se sklonite jednostavnom promenom lokacije, u vazduhu nema bega.

Upravo zbog toga su dve japanske avio-kompanije uvele takozvane "mape" sedišta, a koje prikazuju koja mesta u avionu zauzimaju najmlađi putnici. U grupu "kritičnih putnika" uvršteni su mališani starosti od osam dana do dve godine.

Ipak, ovaj novitet u ponudi "Japan Airlinesa" ne garantuje putnicima da neće sedeti pored deteta. "Mapa beba" važi samo za rezervacije napravljene preko veb stranice "Japan Airlinesa" i neće se primenjivati na one koji rezervišu svoje letove preko treće strane, koji su deo turističke grupe ili ako u poslednjoj minuti dođe do promena aviona.

Princ Hari, Megan Markl Foto: Guliver/Toby Melville - Pool/Getty Images

Kao što je bilo očekivano, "mape" su podelile mišljenja putnika, a najglasniji protivnici bili su, logično, roditelji. Ovaj potez protumačili su kao nedostatak tolerancije prema njima i njihovom bebama. S druge strane, veliki je broj onih koji su oduševljeni time što postoji mogućnost da tokom leta budu što manje izloženi dečjem plaču.

Da putovanje uz bebice može da bude stresno iza roditelje i ostale putnike potvrđuje i  slučaj holivudskog superstara Džordža Klunija. Prilikom putovanja u Englesku sa suprugom Amal i njihovim tada jednogodišnjim blizancima, glumac je putnicima podelio besplatne slušalice za uši, kako ih Aleksander i Ema ne bi uznemiravali.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA