• 1

Dramatično spasavanje turistkinje na Kritu: Evo zašto je odmaranje na dušecima za vodu jako opasno

Video koji se pojavio na društvenim mrežama prikazuje trenutak spasavanja turistkinje koju su jake struje odvukle na pučinu.

  • 1

Incident se dogodio na plaži Klotzani u gradiću Maliji u petak, gde se jedna žena jedva izborila sa jugom koji od pre dve nedelje duva u Grčkoj i koji ju je odneo na pučinu. Sreća u nesreći je da je imala dušek.

Vetar ju je odvukao na otvoreno more, a u jednom trenutku život joj je bio u opasnosti. Ženski spasilac je na skuteru brzo stigla do nje i pomogla joj da se domogne kopna.

Incident je zabeležen sa jedne jahte koja je bila u blizini.

Inače, ovo nije prvi takav slučaj na Kritu. Kako lokalne vlasti navode, takvih je nekoliko stotina godišnje, a najdramitičniji dogodio se prošlog leta u Retimnu, kada je jedna Ruskinja provela čak 20 sati u vodi.

dušek za vodu

foto: pixabay.com

Žena je pronađena u iscrpljenom stanju i agoniji da li će je neko primetiti. Provela je 20 sati bez vode ležeći na dušeku, a osim hipotermije bila je u dobrom zdravstvenom stanju.

Nije poznato kako joj se dogodilo da otpluta, a veruje se da je zaspala.

I u obližnoj Hrvatskoj navode da imaju blizu 200 slučajeva turista koji zaspu na dušecima i ne primete kada ih morske struje odvuku ka pučini.

Video: Srpski turisti uživali u Grčkoj kad je odjednom krenulo nešto da tutnji

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Bs

    Glupača, ne pušta dušek. Ova devojka se napatila jer ona neće dusek da pusti. Lujka

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima