• 7

Čik zapalite cigaretu u ovom grčkom gradu: Kazne su i do hiljadu evra!

Verovali ili ne, u jednom gradu se zabrana pušenja i te kako poštuje

  • 7

Kada je pre dve godine grčka političarka Dora Bakojani posetila kancelariju gradonačelnika Kozanija krenula je da zapali cigaretu. Službenici su joj tada rekli da je pušenje u zatvorenom prostoru zabranjeno. Ona im se zahvalila na tome što su je podsetili na pravila.

Čitava situacija postala je viralna na društvenim mrežama i ponovo pokrenula pitanje – šta je sa zabranom pušenja u Grčkoj?

Još od leta 2017. godine, grad Kozani je jedan od malobrojnih u čitavoj zemlji koji je u potpunosti zabranio pušenje u zatvorenim prostorima. Inače, zakon je u čitavoj zemlji na snazi još od 2009. godine, ali...

KOZANI, MACEDONIA, GREECE

Foto: Shutterstock

Kazna za pojedinca koji bude uhvaćen u zatvorenom prostoru sa cigaretom biće viša od 1.000 evra, a policija mnogo oštrije kontroliše lokale posle 22 časa.

“Smatram da je primena zakona protiv pušenja pitanje demokratije i zaštita javnog zdravlja. Od nekoga i u Grčkoj mora da počne. To što postoji zakon koji niko ne poštuje, kao u ostatku Evrope, jeste čisto nepoštovanje“, rekao je za LIFO gradonačelnik Kozanija Lefteris Joanidis.

Stoga da znate, ukoliko se uputite u Kozani, cigaretu nemojte ni da pomislite da zapalite, a s dolaskom Micotakisa na vlast to će uskoro biti realnost i u drugim delovima Grčke budući da se snažno zalaže za opštu zabranu pušenja.

Video: Neprimereno! Žena puši na onkologiji

(T.T./Telegraf.rs)

Komentari

  • Sar

    Ma nema veze kakav je zakon! Mi smo preziveli sve, ali neka zakon bude isti za svakoga i bice sve ok!!!

  • Nikolaj

    U Rusiji se nigde u zatvorenim prostorijama ne pusi. Milina sedeti u restoranima I kafeima.

  • Dusan

    Pametni ljudi...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima