• 0

Koliko dugo se putuje od Evrope do Amerike brodom i zašto je mnogo zanimljivije nego avionom?

A ni cena nije nedostižna

  • 0

Možda ste do sada više puta leteli avionom preko Atlantika, pa je vreme da malo začinite stvari.

Transatlanski brodovi zaista nude drugačiju vrstu putovanja u Ameriku iz Evrope, te svojevrsnu avanturu. Naravno, ovaj način prelaska Atlanskog okeana je mnogo sporiji od alternativa u vazduhu, ali i pored toga neki putnici smatraju da je ovo putovanje ipak najinteresantnije.

Od Engleske do Njujorka za 7 dana

Većina prekookeanskih kruzera kreće od Istočne obale SAD i saobraća do Velike Britanije, obično Engleske. Iako bi vam avionom ovaj put trajao šest do sedam sati, morskim putem ćete putovati šest ili sedam dana, a ponekad i duže.

Najpopularnije krstarenje definitivno nudi kompanija Cunard, vlasnik čuvenog kruzera Queen Marry 2 koji saobraća na liniji Njujork-Sautempton jednom u nekoliko nedelja, a jednom mesečno ide sve do Hamburga u Nemačkoj. Putovanje između Njujorka i Sautemptona obično traje oko nedelju dana, ali ako idete do Hamburga onda može potrajati 11 dana, odnosno 10 noći.

Karipske i norveške linije takođe nude mnogo transatlanskih linija, iako ona traju duže od voženje sa Queen Marry 2, obično 12 do 13 dana.

Zašto je Queen Marry 2 najbolji?

Ako nameravate da provedete nedelju ili više dana na brodu koji putuje između kontinenata, putovanje je mnogo više od toga. U većini slučajeva, ovi kruzeri su poput hotela, pa tako imate neograničene obroke i zabavu za svoje putnike. Queen Marry 2, na primer nudi i luksuzno iskustvo krstarenja, sa finim obrocima, spa paketima, bibliotekom, pozorištem, javnim govornicama za svoje putnike.

Imate takođe i različite vrste smeštaja - od apartmana visoke klase do jednostavnih soba sa pogledom, a sve sa ciljem da se stvori udobno putovanje u kojem maksimalno možete uživati.

Zanimljivo je da je Queen Marry 2 pet friendly, pa tako postoje i "vrtići" za vaše kućne ljubimce o kojima će se ljudi brinuti ceo dan tako da i vi možete da odmorite.

Prosečna cena kabine sa balkonom je od 1.000 dolara, pa naviše dok je soba na poslednjem spratu sa pogledom iznad kapetana čak 2.300 dolara.

Da li biste voleli da pređete Atlanski okean brodom?

(T.T./Telegraf.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima