Mesta na svetu koja nikada ne bi trebalo da budu destinacija za odmor kada putujete s decom

Deca traže da ih neprestano zabavljate i da nečim budu okupirana. Ovo su definitivno destinacije koje želite da izbegnete kada vodite decu.

  • 5

Planirati putovanje za celu porodicu zahteva više truda nego kada je u pitanju putovanje u paru. Ako se putovanje sa decom ne isplanira kako treba, ona će se kući vratiti nezadovoljna, a porodica će propustiti priliku za ispunjavajuće zajedničko iskustvo.

Ipak, neke od destinacija nisu dobar  izbor da krenete sa decom na put, a ovo su neke od njih.

Skandinavija

Izazov svoje vrste bio bi pokušaj da uz 24 sata svetlosti smestite dete na spavanje. Ako nemate strategiju da odgovorite na fenomen „polarnih noći“ onda se bolje klonite ovog područja ako su i deca vaši saputnici.

Bangkok

Ako vas prljavština i zagađenje ne odvrate od namere da povedete dete u prestonicu Tajlanda, onda bi prizori siromaštva, uz prosjake po pločnicima i prostitutke po ćoškovima, možda bili ipak previše uznemirujuća slika za vašu decu, navodi The Travel.

Aman

Ako decu želite da držite podalje od sveta poroka onda sigurno nećete zajedno udisati dim od hašiša u nekom od brojnih kafea ove vrste u centru Amana. Ako je Jordan već izabrana destinacija, bolje povedite porodicu da vidi Mrtvo more.

Dubai, Dubaji, emirati Foto: Pixabay

Dubai

Za razliku od drugih mesta, porodično putovanje u Dubai bi i moglo da prođe uz mnoštvo sadržaja prilagođenih najmlađima, ali problem je u tome što za sve te zanimacije nećete imati dovoljno novca. Dubai je preskup, pa vas udovoljavanje deci može suočiti sa praznim novčanikom.

Venecija

Možda grad na kanalima bude inspiracija za vaše malo dete da nauči da pliva, i eto problema za vas. Bolje se držite dalje od Venecije imajući na umu da su šanse da je vaše dete poseti kao adolescent veoma velike, kada u tom uzrastu poželi da ode na romantično putovanje.

Las Vegas

Mnoštvo kazina, noćnih klubova, restorana na „visokoj nozi“, striptiz barova sigurno nisu adekvatna postavka za porodično putovanje. Povesti tinejdžera na mesto gde pristup gotovo nijednom sadržaju nije dozvoljen za mlađe od 18 godina, svakako bi bio promašaj.

T.T.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA