• 10

Ovo su bile omiljene destinacije milijardera u 2019. godini: Na listi je i jedna zemlja iz regiona

Kada je u pitanju odmor, bogataši traže poseban doživanjaj, a jedna zemlja u našim krajevima posebno im je zanimljiva iz više razloga

  • 10

Putovanja su postala veoma popularan način na koji bogataši pokazuju svoj status. Njihova ideja o idealnom odmoru mnogo je drugačija od klasičnog letovanja, piše Business Insider.

Evo gde su milijarderi najviše putovali 2019. godine.

1) Egipat

Kairo, Egipat

Foto: Pixabay/crocmak

Postoje dve atrakcije koje bogate turiste privlače u Egipat. Prva je kruzer „Stream Ship Sudan“, koji plovi Nilom, između Luksora i Asuana i staje radi posete arheloškim nalazištima, hramovima i grobnicama. Druga atrakcija je Veliki egipatski muzej, koji se gradi u blizini piramida u Gizi i koji se otvara 2020. godine. U njemu se nalazi celokupna Tutankamonova kolecija sa preko 5.000 artefakata.

2) Japan

Šuri dvorac Okinava Japan

Foto: Tanjug/AP

Glavno ostrvo Japana, Honšu, ima mnogo luksuznih ponuda za bogataše, od kupanja u toplim izvoru okruženom snegom do skijanja u Naganu. Mnoge privlači u putovanje luksuznim vozom „The Twilight Express Mizukaze“, u kojem najskuplja soba košta 22.000 dolara za dva noćenja.

3) Island

Island

foto: pixabay.com

Putovanja u Island udvostručila su se u 2019. u odnosu na 2018. godinu. Mnogi odlaze u ovu zemlju kako bi videli polarnu svetlost, a veliku pažnju turista privlače i „Kristalne pećine“, veliki vodopadi, islandski konji i plaže sa crnim peskom.

4) Kolumbija

Medeljin Kolumbija

Foto: Telegraf

I Kolumbija je duplo posećenija nego 2018. godine. Njene džungle privlače avanturiste, a otkad je otvoren ekskluzivni „Korokora kamp“, u okviru privatnog prirodnog rezervata, i bogataši su pohrlili tamo. Ovo je prvi kamp ove vrste u Kolumbiji sa šatorima u safari stilu i potpunim doživljajem kampovanja.

5) Butan

Butan, Kraljevina Butan

Foto: Pixabay.com

Butan je zbog svoje očuvane prirode kao stvoren za duge šetnje. Mnoge turističke kompanije zato organizuju pešačke ture do tamošnjih manastira, penjanje na planine visoke 3.600 metara i učestvovanje u streljačkim turnirima.

6) Ruanda

Ruanda

Foto: Pixabay

Ruanda je proglašena novom afričkim luksuznom destinacijom u martu 2018. U njoj divljina i priroda mogu da se dožive u potpunosti, naročito prilikom posete njenim nacionalnim parkovima Akagera, Njungve i Viringa.

7) Mjanmar

Naypyidaw, Nejpjido,Mjanmar

Foto: Wikipedia/ Tetsuya Kitahata/ DiverDave

Mjanmar ima u ponudi nekoliko luksuznih putovanja brodom rekom Iravadi, između Ranguna i Bagana, kao i do elitne plaže Ngapali. Najzanimljivije mesto u Rangunu je Švendagon pagoda, u kojoj turisti mogu da učestvuju u ceremonijama sa monasima hrama.

8) Sejšeli

Sejšeli, Sejšelska ostrva

Foto: Flickr/arwcheek

Desetine ostrva u Indijskom okeanu poznate kao Sejšeli jedna su od najtraženijih destinacija. Severno ostrvo, na primer, luksuzno je uređeno za bogate posetioce, pa oni ne štede samo kako bi uživali u svim pogodnostima koje su im dostupne.

9) Turska

Istanbul, Topkapi palata

Foto: Toni Đorđević

Turska lira je u padu, otvoreni su novi hoteli, a politička situacija se polako stabilizuje, pa nije čudno što je ova zemlja sve privlačnija turistima. Tirkizno more, tajne plaže, ekskluzivni barovi i klubovi samo su neki od razloga zbog kojih bogataši odlaze tamo.

10) Čile

Čile, Citystars Sharm, Najveći bazen na svetu

Foto: Profimedia

Čile je poznat po svojoj bogatoj istoriji, zanimljivoj kulturi i prelepim pejzažima. Osim toga, savršeno je mesto za ljubitelje luksuza: Uskršnje ostrvo ima dobru ponudu za one koji imaju dubok džep i nijedan milijarder koji je otišao tamo nije se vratio nezadovoljan.

11) Indija

Palitana, indija

Foto: Wikipedia/Bernard Gagnon

Indija je oduvek bila omiljena destinacija onima koji žele da dožive autentičnost na putovanju. Naročito veliko interesovanje je za festival Kumb Mela, spiritualni događaj tokom kojeg vernici odlaze da speru svoje grehe u svetoj reci.

12) Velika Britanija

Vesminsterski most, London, Temza

Foto: Pixabay

U Velikoj Britaniji postoji izuzetno mnogo dobrih ponuda za ljubitelje luksuza. Mnoga sela i veliki broj gradova privlači bogataše sa svih strana, a u samom Londonu postoji nekoliko hotela koji zadovoljavaju visoke kriterijume svetske elite.

13) Francuska

Doček Nove godine u Parizu

Foto: Tanjug/AP

Šampanja je trenutno najprivlačnija destinacija u Francuskoj. Nedavno je otvoren „Rojal hotel“ koji je zainteresovao milijardere koji su pohrlili da posete ovaj kraj Francuske, jer konačno imaju gde da odsednu, a da se osećaju adekvatno usluženi.

14) Oman

Kurijat, Oman

Foto: Wikimedia/Flickr/Andries Oudshoor

Oman je sledeća najpoželjnija destinacija bogataša. Najposećeniji je između oktobra i aprila – tada je tamo sezona u jeku. Radnici luksuznih hotela, kao što su „Antara hoteli“, u kojima odsedaju bogataši, tvrde da su kultura i jedinstvena topografija ove zemlje posebno zanimljivi turistima.

15) Crna Gora

Budva, plaža, more, Crna Gora

Budva. Foto: Promo

Manje poznata od suseda Hrvatske i Grčke, Crna Gora je privlačna milijarderima zbog svoje prirode i jedinstvenih obala. Posebno je postala zanimljiva posle otvaranja luksuznog hotela „Chedi Luštica Bay“.

Video: Od logora do luksuznog hotela: Poslednji snimci Mamule kao muzeja antifašističke istorije Bokelja

V. T.

Komentari

  • Sutomore

    Ovi milijarderi su isli dalje od sutomora i vidjeli svijeta pa u cg dosli😂

  • Voja

    Ovaj grad buducnosti tu su dolazili milijarderi imali su mnogo čega videti kako se uništava stara arhitektura

  • Ivan

    Pa I Hrvatska je tu

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima