• 4

Britanski Telegraf: Jedan hercegovački grad nalazi se na listi gradova koje morate posetiti u 2020.

Opsuju ga kao gradić iz bajke

  • 4

Trebinje se našlo na listi mesta koje britanski The Telegraph preporučuje da posetite u ovoj godini među “neopevanim” gradovima. Ističu kako izgleda poput gradića iz bajki.

Trebinje, u dolini reke Trebišnjice, je zaista skriveno otkriće koje se pojavljuje iza planina poput grada iz bajke. Samo što je ovo grad, sa svom kulturom koja dolazi iz njega. Restorani se nalaze uz obalu i poslužuju pitu sa sirom ili ulovljenu pastrmku – navodi novinar Telegrapha.

Ističe kako Trebinje ima vinarije koje opskrbljuju barove i restorane, te opisuje ulice popločane kaldrmom koje su pune ljudi.

Trebinje panorama

Foto: Profimedia/Alamy

Prednost za sve turiste je ta što se nalazi blizu Dubrovnika pa je lako doći do njega.

Osim Trebinja koje se nalazi na drugom mestu ove liste, nalaze se Mantua (Italija), Colonia del Sacramento (Italija), Rotterdam (Holandija), Yerevan (Armenija), Olomouc (Češka), Jeonju (Južna Koreja), Cuenca (Španija), Tashkent (Uzbekistan) i Bonn (Nemačka).

(Telegraf.rs/Buka)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JP

    Trebinje je prelepo. Miris mora i plava boja neba kao nigde , hrana i vino vrhunski a more na 5 min. Cak bolje nego kad si direktno na moru. Nadam se da ce se Srbija uskoro povezati sa Jadranom preko Trebinja mnogo jace.Ipak je Jadran nas srpski.

  • N. V

    Pozdrav za osoblje telegrafa exstra ste 🎄

  • Banat

    Trebinje ❤️ najlepše

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima